Αρχική / Ειδικοί / Κωνσταντίνος Γερακίτης
gerakitis konstantinos

Κωνσταντίνος Γερακίτης

Ο Κωνσταντίνος Γερακίτης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ την περίοδο αυτή ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία –  Διατροφή» του Χαροκοπείου.

Από το 2009, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δομές ψυχικής υγείας, έχει αρθρογραφήσει για λογαριασμό του ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου ενώ έχει εργαστεί και ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε πολλές περιπτώσεις, στα πλαίσια ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής και διεξαγωγής ομάδων επικοινωνίας – αυτογνωσίας.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της διατροφικής συμβουλευτικής και εκγύμνασης ενώ έχει λάβει και πανελλήνιες διακρίσεις στο χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της φυσικής σωματικής διάπλασης. Η επαγγελματική του προσέγγιση του όσον αφορά στην διαχείριση του ατόμου και των διαφόρων ζητημάτων που το απασχολούν συνδυάζει αρχές των επιστημών της ψυχολογίας, της διατροφής και της γυμναστικής. Έτσι, πραγματοποιεί συνεδρίες συμβουλευτικού χαρακτήρα τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε διατροφικό επίπεδο ενώ παράλληλα στέκεται υποστηρικτικά ως προς την επιλογή του εκάστοτε καταλληλότερου τρόπου εκγύμνασης για το άτομο.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη ενασχόληση του με τις ευεργετικές επιδράσεις της τέχνης της μουσικής στη ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η φιλοσοφία της ζωής σύμφωνα με το μότο του θα μπορούσε να συνοψιστεί στα παρακάτω : «Νους υγιής εν σώματι υγιή» και «Η γυμναστική γυμνάζει το σώμα, η μουσική τη ψυχή» (Πλάτωνας).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X