Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χαμηλά τα επίπεδα κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα…
hacker

Χαμηλά τα επίπεδα κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα…

Αρκετά χαμηλά όσον αφορά το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με μία μελέτη της εταιρείας Comparitech, η οποία έλαβε υπόψη της μία σειρά από παράγοντες όπως είναι τα ποσοστά μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και η ετοιμότητα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ 60 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση όσον αφορά τη λίστα με τις χώρες με τον μικρότερο βαθμό ετοιμότητας όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια. Η βαθμολογία της Ελλάδας είναι 39,06 βαθμούς, ενώ την πρώτη θέση ως η χώρα με τον μικρότερο βαθμό ετοιμότητας είναι η Αλγερία με 55,75 βαθμούς.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων είναι η Ιαπωνία με 8,81 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Γαλλία με 10,58 βαθμούς. Η τελευταία είναι και η πιο έτοιμη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ με τη Ρουμανία να ακολουθεί πάντως σε μικρή απόσταση.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού φοιτήτρια του ΑΠΘ που… αυτοκτόνησε

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X