Μεγάλο φαβορί και στα βραβεία BAFTA o Λάνθιμος απόψε στο Λονδίνο!

Πολλά από τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου αναμένονται απόψε στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου για την τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα οποία έχει συγκεντρώσει η ταινία “Η Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται την βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα σε αυτή την ταινία εποχής που δανείζεται στοιχεία τόσο από την κωμωδία όσο και από το δράμα. Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το “Πράσινο Βιβλίο”, το ριμέικ του μιούζικαλ “Ένα Αστέρι Γεννιέται”, η μαυρόασπρη “Ρόμα” και του Σπάικ Λι το “BlacKkKlansman”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν… Μια ταινία αριστούργημα!

Oscars 2019: Με 10 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος γίνεται ο “Favourite” της Ακαδημίας

Τρομοκρατημένος για το… live των Όσκαρ δηλώνει ο Μπράντλεϊ Κούπερ!

 

Σχετικά άρθρα