Τελικά υπάρχει ο ένας και μοναδικός, ο πρίγκιπας του παραμυθιού;

Πιστεύεις ακόμα στους πρίγκιπες και στα παραμύθια; Πιστεύεις ότι υπάρχει ο ένας και μοναδικός που βρίσκεται εκεί έξω μόνο για σένα; Πολύ όμορφη σκέψη! Πολύ ρομαντική, γλυκιά. τρυφερή και αθώα! Αλλά πόσο ρεαλιστική είναι; Και πόσο αρνητικά μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σου;

Η σύμβουλος σχέσεων Rachel Davies εξηγεί γιατί το να πιστεύεις στον πρίγκιπα του παραμυθιού μπορεί εντέλει να βλάψει τις σχέσεις σου.

Είναι τόσο μοιρολατρικό!

Το να πιστεύεις ότι υπάρχει εκεί έξω μόνο ένας για σένα δημιουργεί για τις σχέσεις σου ένα φαύλο κύκλο. Είναι πολύ μοιρολατρικό, όπως εξηγεί η  Rachel Davies. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της ενώ όλες χρειάζονται προσπάθεια και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

agapi agkalia zeygari

Μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλλεις για την τωρινή σχέση σου

Το να πιστεύεις στον ένα και μοναδικό μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα σκεπτικισμό απέναντι σε κάθε σχέση. Αν θεωρείς ότι εκεί έξω υπάρχει ο τέλειος για σένα, μπορεί να βρίσκεις ψεγάδια σε μια σχέση που είναι ίσως η ιδανική για σένα!

Έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον σύντροφό σου

Ο τέλειος άντρας δεν υπάρχει! Όπως κι εσύ έχεις μειονεκτήματα, έτσι έχουν και όλοι οι υπόλοιπη. Αν βάζεις πάρα πολύ ψηλά τον πήχη είναι πολύ πιθανό να παραμείνεις στο τέλος μόνη σου! Προσπάθησε να δεις αν σε γεμίζει η σχέση που έχεις και αν πληροί τα πιο σημαντικά στάνταρντ για σένα, όχι όλα! Η τελειότητα άλλωστε είναι σίγουρα κάτι το βαρετό!

Είναι μη ρεαλιστική προσέγγιση των σχέσεων

Το να πιστεύεις στον ένα και μοναδικό, αυτόν που βλέπεις στις ρομαντικές ταινίες, στη λογοτεχνία και τα παραμύθια, είναι ουσιαστικά ένας μη ρεαλιστικός τρόπος προσέγγισης των σχέσεων! Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που βλέπεις στις ταινίες! Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια, θα υπάρξουν σίγουρα διαφωνίες και καβγάδες, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε σχέση σου: φιλική, αδερφική, γονεϊκή…

Πρέπει να αποδεχθείς ότι θα είναι πολλοί που θα έχουν τον ρόλο του “ένα”

Η Rachel Davies προτρέπει τις γυναίκες να έχουν στο νου τους ότι θα συναντήσουν πολλούς άντρες που για μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους θα έχουν τον ρόλο του “ένα”, αλλά όχι μοναδικού. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ταιριάζουν μαζί σου. Αρκεί να βρεθείτε και να δώσετε ευκαιρίες ο ένας στον άλλο!

Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις!

Το πόσες υποχωρήσεις είσαι διατεθειμένη να κάνεις σε μια σχέση, αυτό είναι δικό σου ζήτημα και εξαρτάται και από τον σύντροφό σου. Να έχεις όμως στο νου σου πάντα ότι το τέλειο δεν υπάρχει και ότι κάθε σχέση χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή και επιμονή και από τις δυο πλευρές! Δεν τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία ούτε και πάλι βέβαια υπομένουμε τα πάνδεινα επειδή νομίζουμε ότι έχουμε βρει τον άντρα της ζωής μας!

agapi zeygari agkalia

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από cosmopolitan.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτη αγάπη και… παντοτινή;

Πόσες κατακτήσεις θα έχεις μέχρι να βρεις το… ταίρι σου;

9 σημάδια που δείχνουν ότι… βρήκες το άλλο σου μισό!

Μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να αναζητά τον «πρίγκιπα του παραμυθιού»;

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα