Ματθίλδη Μαγγίρα για την κατάθλιψη: «Είναι σοκαριστική η καθημερινότητά σου»

Η Ματθίλδη Μαγγίρα το Σάββατο βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Οδηγός καλής ζωής». Η γνωστή performer, που την έχουμε συνηθίσει να είναι πάντα γεμάτη ενέργεια μίλησε για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. Συγκεκριμένα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο βίωσε η ίδια εκείνη τη δύσκολη περίοδο αλλά και το πώς κατάφερε να την αντιμετωπίσει.

«Ανισορροπείς και βιώνεις πιο πολύ το αρνητικό σου κομμάτι. Μπαίνεις μέσα σε μια κατάσταση που δε βλέπεις φως πουθενά. Στη δική μου περίπτωση ένιωθα ότι είμαι μέσα σε ένα μαύρο κουβάρι στο οποίο ψάχνω να βρω αυτή την ακρίτσα της κλωστής από μέσα προς τα έξω, να αρχίσω να ξετυλίγω για να μπορέσω να βγω στο φως. Σοκαριστική είναι η καθημερινότητά σου όταν καταλαβαίνεις ότι έχεις κατάθλιψη. Τα βλέπεις όλα τόσο μαύρα, αυτό είναι το σοκαριστικό, δε βλέπεις φως πουθενά. Εμένα μου ερχόταν σαν να θέλω να κάνω εμετό χωρίς όμως να κάνω. Μπορεί να κλαίς στο πουθενά, δεν υπάρχει λόγος και κλαίς. Μπορεί να μην κοιμάσαι και ξενυχτάς μέχρι να εξαντληθείς και να πέσεις να κοιμηθείς ή θες να κοιμάσαι πάρα πολύ και δε θες να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητά σου. Όταν πήγα να κάνω σωματική ψυχοθεραπεία είχα φτάσει σε όριο. Καταλάβαινα ότι θα αρχίσω να αρρωσταίνω τον οργανισμό μου και θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου και στο παιδί μου γιατί έμαθα να με διαχειρίζομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα

Πηγή: peoplegreece.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η μάχη του με την κατάθλιψη

Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Κατάθλιψη ή χρόνια κόπωση: Ποιες οι διαφορές και ποιες οι θεραπείες;

Κρυφή κατάθλιψη: Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος υποφέρει σιωπηλά

Χαμογελαστή κατάθλιψη: Πόσα γνωρίζετε γι’ αυτόν τον ύπουλο εχθρό;

 

Σχετικά άρθρα