Μάτι: Ηχητικά ντοκουμέντα της αστυνομίας από τις δραματικές ώρες της πυρκαγιάς

Ηχητικά ντοκουμέντα της αστυνομίας από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η φωτιά στο Μάτι έδωσε στη δημοσιότητα  η εφημερίδα «Καθημερινή», στα οποία παρουσιάζεται το χρονικό των γεγονότων την ημέρα της φονικής φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 της 23ης Ιουλίου 2018, όταν κάτοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική για καπνούς που φαίνονται στο Ντράφι. Αρχικά, υπήρξε η εντύπωση ότι οι καπνοί αυτοί προέρχονταν από την άλλη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει εκείνη τη μέρα στην Κινέτα.

Στις 17:43 σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, αστυνομικός ειδοποιεί ότι στο Νέο Βουτζά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με πυκνούς καπνούς, ενώ στο σημείο δε βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και καλεί να φτάσει εκεί πυροσβεστική δύναμη.

Στις 18:18:25 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο ότι η φωτιά έχει φτάσει στη Μαραθώνος και δίνεται σήμα για εκτροπές αυτοκινήτων, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει σε κάποια σπίτια.

Στις 19:27:59 αστυνομικός που έχει αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων την ώρα που η φωτιά έχει φτάσει στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι ακούγεται ταραγμένος στον ασύρματο να λέει:

Στις 22:14:48 υπάρχει η πρώτη εικόνα της καταστροφής. Αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί περίπου 30 αυτοκίνητα και 800 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην παραλία.

Στις 23:47:55 αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά, ενημερώνοντας ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10, δηλαδή έχουν βρεθεί νεκροί.

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Δεν ξεχνώ»: Το συγκλονιστικό βίντεο των νέων από το Μάτι

Ιστορίες βγαλμένες από τις φλόγες – Τα 9χρονα κορίτσια, ο ήρωας γιατρός, η Χρύσα Σπηλιώτη και το ζευγάρι που έμεινε μαζί ως το τέλος…

Φωτιές στην Αττική: Οι ιστορίες των ανθρώπων που βγήκαν μέσα από τις στάχτες – Τα μηνύματα συμπαράστασης, η αλληλεγγύη και οι μαρτυρίες επωνύμων

Σχετικά άρθρα