revythosalata

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2-3 εκ.
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (ή περισσότερο, αν μας αρέσει)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, τα αλατίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη και ζεματίζουμε τα πράσα και τη μαραθόριζα για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μονή στρώση σε ένα μέτριο ταψάκι. Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις πιπεριές Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ρεβίθια.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά της σε ένα μπολάκι και περιχύνουμε τη ρεβιθοσαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X