«Αρίστος»: μια εξαιρετική παράσταση στο Άνεσις

Μια παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» που διαπραγματεύεται την υπόθεση του Δράκου του Σέιχ-Σου. Ο Αριστείδης Παγκρατίδης καταδικάστηκε το 1968 σε ηλικία 28 χρόνων σε θάνατο ως ένοχος για τα εγκλήματα στο δασος Σειχ-Σου.
Παιδί φτωχής οικογενείας εγκαταλελειμένο, ορφανό από πατέρα και με μια μάνα που πάντα έλειπε, μεγάλωσε μόνο του και πούλαγε το αίμα του και το σώμα του για μια τυρόπιτα! Ο Κοροβίνης ταυτίζει τη χρονική συγκυρία της επομένης της δολοφονίας του Γρήγορη Λαμπράκη τη δεκαετία του ‘60 με τη σύλληψη του νεαρού Παγκρατίδη ως έργο των παρακρατικών για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής γνώμης ενός λαού εξεγερμένου για τη δολοφονία του Λαμπράκη.
Ωστόσο η παράσταση είναι εξαιρετική.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έχει κάνει πετυχημένη διασκευή του βιβλίου και έστησε μια παράσταση σύγχρονη, γρήγορη, με εναλλαγές ρόλων, που σε κρατά, σε συγκινεί, σε αφυπνίζει.
Διατηρεί όλα τα ιστορικά στοιχεία του έργου μιας ταραγμένης εποχής αλλά παράλληλα σκιαγραφεί και το ψυχοκοινωνικό υπόστρωμα μιας λούμπεν κοινωνίας με καταπληκτικές ερμηνείες. Και οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης (Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονομου, Γιωργος Χριστοδούλου εναρμονισμένοι και γεμάτοι συναίσθημα κατορθώνουν μέσα στο λιτό σκηνικό να σε αιχμαλωτίσουν.

Μην τη χάσετε!

Αννα Δρούζα

Πληροφορίες για την παράσταση

Φωτογραφία: Δομινίκη Μητροπούλου
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν: Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου

Μέρες και ώρες παραστάσεων
aristos2
Φωτογραφία: Δομινίκη Μητροπούλου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2019

 

 

 

Σχετικά άρθρα