Βουλή: Σήμερα ψηφίζει η Ολομέλεια για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία τελειώνει σήμερα με τη σχετική ψηφοφορία μετά τη χθεσινές κόντρες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους, και τις τοποθετήσεις των βουλευτών από την Τρίτη.

Χθες ο πρωθυπουργός παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης για τις συνταγματικές αλλαγές, προκάλεσε τη Ν.Δ. να στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο θα προτείνει για ΠτΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλύοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική αναθεώρηση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επιδίωξή της αποτλετεί η ομαλοποίηση τον εκλογικό κύκλο, να έχουμε σταθερές κυβερνήσεις και ας τις ονομάζετε εσείς κουρελού, παρότι παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για επιλεκτική μνήμη, ανασφάλεια, αλλά και για αθεράπευτο κυνισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει η κυβέρνηση όλα τα άρθρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, και το κόμμα το -με τη σειρά του- να ψηφίσει όλα τα άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, προχώρησε περαιτέρω καθώς δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει όποια δύο άρθρα θέλει η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η τελευταία ψηφίσει τα άρθρα 16 και 24.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεύτερη μέρα συζήτησης στη Βουλή

Συνταγματική Αναθεώρηση: Όλα τα βλέμματα στις αλλαγές στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ανέβηκαν οι τόνοι με τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών

Σχετικά άρθρα