Είναι η Μέγκαν Μαρκλ η νέα Νταϊάνα; Τι απαντούν οι ειδικοί;

Η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, είναι άραγε η νέα Νταϊάνα, καθώς την παρενοχλούν οι ταμπλόιντ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο φίλος της, ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ; Δεν ισχύει, απαντούν βρετανικές εφημερίδες και ειδικοί επί της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία.

«Παρακολουθούν τη Μέγκαν παντού» κατήγγειλε ο χολιγουντιανός αστέρας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό WHO. «Είναι μια γυναίκα έγκυος επτά μηνών και την κυνηγούν και την διαβάλλουν και την καταδιώκουν όπως γινόταν και με την Νταϊάνα κι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Γνωρίζουμε πώς αυτό τελείωσε».

«Δεν πιστεύω ότι οι δύο (καταστάσεις) είναι συγκρίσιμες» απάντησε η Πένι Τζούνορ, μια ειδικός επί της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν άκουσα να λέγεται ότι η Μέγκαν διαμαρτυρήθηκε για τους παπαράτσι» επισήμανε.

«Μπορεί και ζει τη ζωή της, (μπορεί) να περπατά σε ένα πάρκο, να πηγαίνει σε ένα εστιατόριο και να συμπεριφέρεται ως ένας οποιοδήποτε άνθρωπος χωρίς να την ακολουθούν δεκάδες παπαράτσι. Η Νταϊάνα δεν μπορούσε να το κάνει» συμπλήρωσε η Τζούνορ.

Μετά τον θάνατο της Lady D, ο βρετανικός Τύπος αναθεώρησε τον κώδικα δεοντολογίας του, τον σεβασμό στον οποίο εγγυάται μια ανεξάρτητη αρχή, αυστηροποιώντας τους κανόνες στα θέματα της παρενόχλησης και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής. Αυτό ακριβώς επέτρεψε να μπει ένα τέλος στις «χειρότερες υπερβολές», που υπήρχαν πριν από 25 χρόνια, όταν οι «παπαράτσι είχαν μεγαλύτερες ελευθερίες» εξηγεί η Πένι Τζούνορ.

«Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ότι αυτή η σύγκριση γίνεται (…) σε μια εποχή όπου η ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο σεβαστή από τον Τύπο» γράφει η εφημερίδα The Daily Telegraph.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Κλούνεϊ για τη Μέγκαν Μαρκλ: «Οι παπαράτσι δεν την αφήνουν σε ησυχία»

Μέγκαν Μαρκλ: Πότε και πώς θα γεννήσει το πριγκιπικό μωρό;

Γιατί ο Πρίγκιπας Χάρι δεν θα γιορτάσει του Αγίου Βαλεντίνου με τη Μέγκαν Μαρκλ;

Σχετικά άρθρα