Σπύρος Παπαδόπουλος: Ήθελε να γίνει μαραγκός αλλά κατέληξε ηθοποιός χάρη σε μια γυναίκα- Η δουλειά από τα 12, οι «Απαράδεκτοι», τα 25 χρόνια γάμου και ο νέος έρωτας

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος τα τελευταία χρόνια μπαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Το ραντεβού έχει αλλάξει και μαζί του και η συνήθεια των τηλεθεατών που πλέον πρέπει να συντονίζονται το βράδυ της Παρασκευής με την αγαπημένη τους εκπομπή. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αφιέρωσε την εκπομπή της περασμένης Παρασκευής στις «Μέλισσες». Πέρα από ο κέφι που άναψε, άναψαν και τα σχόλια για τον… ιδιαίτερο χορό του οικοδεσπότη όταν το συγκρότημα τραγούδησε… Eminem.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν γλίτωσε από τους «Ράδιο Αρβύλα» που φρόντισαν να φτιάξουν σατιρικό βιντεάκι.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος πέρα από την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» που παρουσιάζει επί σειρά ετών είναι ταυτισμένος και με τον ρόλο του στους «Απαράδεκτους». Τι όμως δεν γνωρίζουμε για τον αγαπημένο ηθοποιό και παρουσιαστή;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Christofidou Theoharrous (@mariachristofidou) στις

 

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην κοκκινιά και έζησε εκεί μέχρι τα 14-15 που μετακόμισε στην Καλλιθέα.
Όπως έχει πει για την πρώτη του γειτονιά: « Στην γειτονιά μας Παναθηναϊκός δεν υπήρχε. Ήταν όλοι Ολυμπιακοί και κομουνιστές εκτός από μερικούς Αεκτζήδες κι έναν ακροδεξιό που είχε ένα μπακάλικο.»

Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του νοικοκυρά. Τα χρόνια ήταν δύσκολα, η γειτονιά φτωχή και ο πατέρας του ως αριστερός είχε μπλεξίματα.

Όπως θυμάται : «Ερχόντουσαν εκεί… Μέχρι και τη σκάφη της μάνας μου είχαν αδειάσει για να βρούνε δεν ξέρω κι εγώ τι. Ήταν δύσκολα τα χρόνια και λίγο φοβόντουσαν οι γονείς για εμάς. Μην απομακρύνεσαι, μην κάνεις, μην πολυκυκλοφορείς…»
Ο Σπύρος ως παιδί δεν διάβαζε πολύ αλλά… τα «έπαιρνε» τα γράμματα οπότε ήταν καλός μαθητής. Βέβαια δεν ήταν καθόλου φρόνιμος.
Τα βιβλία άργησαν να μπουν στη ζωή του. Το πρώτο του εξωσχολικό βιβλίο το είχε φέρει ένας θείος του όταν ήταν 12-13 χρονών. Βέβαια ότι βιβλίο δεν είχε διαβάσει μέχρι τα 16 το διάβασε μετά αφού με τη μετακόμισή τους στην Καλλιθέα έκανε έναν φίλο που είχε μία αξιόλογη βιβλιοθήκη. Τότε ήρθε σε επαφή με τους κλασικούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ticket365 (@ticket365) στις

 

Το ραδιόφωνο είχε μπει πολύ νωρίτερα στη ζωή του όπως και η μουσική. Από τα παράθυρα των σπιτιών έβγαιναν οι μελωδίες που τον μάγευαν.

Όπως έχει εξιστορήσει σε παλιότερη συνέντευξή του: «Στα πρώτα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, το ραδιόφωνο δεν υπήρχε. Αργότερα, κάθε Κυριακή μαζευόμαστε στην αυλή ενός τύπου που είχε συσκευή για να ακούσουμε μπάλα. Στο δικό μας σπίτι άργησε πολύ να μπει το ραδιόφωνο αλλά ακούγαμε απ’ τους γείτονες. Μεγάλωσα με το ραδιόφωνο και κόλλησα μαζί του. Τηλεόραση δεν άνοιξα ποτέ, ούτε τώρα. Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει δει λιγότερη τηλεόραση. Ακόμη είμαι με το ραδιοφωνάκι, όπου πάω, όπου κινούμαι… Το ελληνικό τραγούδι λοιπόν, μέχρι και τη δεκαετία ’90, το έχω… Μετά κάπου χαθήκαμε… Αρχίσαμε να μην κολλάμε πολύ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apostolis.Totsikas.Official.FC (@apostolis.totsikas.official.fc) στις

 

Έκανε από τα 12 δουλειές του ποδαριού

Τότε που ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν μικρός δεν ήταν σπάνιο από μικρή ηλικία τα παιδιά να κάνουν δουλειές του ποδαριού για να βοηθάνε την οικογένειά τους. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος δουλεύει από τα 12 όπως έχει παραδεχτεί. Έχει δουλέψει σε καφενεία, στην ταβέρνα «Ο Νότης» στην Καλλιθέα όπου μάλιστα σέρβιρε τον Μιχάλη Μενιδιάτη που ήταν συχνός πελάτης.

Όπως έχει εξιστορήσει:
«Ο Μιχάλης πέρναγε για να τσιμπήσει κάτι πριν πάει στη «Φαντασία» όπου εμφανιζόταν. Ήταν τακτικός θαμώνας και κάπου πρέπει να είχε γίνει και φίλος με το αφεντικό. Τον σερβίριζα. Του άρεσαν οι καλοί μεζέδες, όπως τα αμελέτητα.»

Η δουλειά που του κόλλησε το μικρόβιο του κινηματογράφου ήταν εκείνη που έκανε για ένα διάστημα όταν ήταν μόλις 10-11 χρονών. Τότε δούλευε σ’ ένα θερινό κινηματογράφο στον Κορυδαλλό, το «Λούση». Πουλούσε διάφορα πράγματα στα διαλείμματα των ταινιών. Τότε ήταν που χόρτασε ελληνικό σινεμά. Τα λεφτά ήταν πολύ λίγα αλλά εκείνος παρακαλούσε τον πατέρα του να τον αφήνει να πηγαίνει για να μπορεί να βλέπει τις ταινίες. Μπορεί να έβλεπε και 10 φορές το ίδιο έργο.

Μπορεί να είχε εντυπωσιαστεί από το σινεμά ωστόσο ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει ηθοποιός. Όπως έχει παραδεχτεί ήταν πολύ αντικοινωνικός και ντρεπόταν. Δεν είχε βγει ούτε ένα ποίημα να πει όσο ήταν μαθητής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spiros Papadopoulos (@spiros_papadopoulos_official) στις

 

Ήθελε να γίνει μαραγκός

Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν ήταν μικρός ήθελε να κάνει ένα μοναχικό επάγγελμα.

«Θυμάμαι πήγαινα σε έναν μαραγκό, εκεί κοντά, και του έκανα παρέα. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, τα ροκανίδια. Είχε πάντα κι εκείνος ένα τρανζιστοράκι και δούλευε μόνος του. Αυτό ήθελα κι εγώ… Κάτι μοναχικό. Ψαράς ας πούμε.»
Φυσικά οι γονείς του είχαν άλλα όνειρα για εκείνον. Ήθελαν να σπουδάσει και να γίνει γιατρός ή δικηγόρος. Όνειρο που είχαν οι περισσότεροι γονείς για τα παιδιά τους αφού ήταν η μόνη διέξοδος που έβλεπαν για να ξεφύγουν τα παιδιά τους από τη φτώχεια.

Πώς κατέληξε να γίνει όμως ηθοποιός;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη monopoligr (@monopoligr) στις

 

Χάρη σε μια γυναίκα έγινε ηθοποιός

Μια γυναίκα του έβαλε την ιδέα στο μυαλό. Δεν είναι καθόλου παράξενο αυτό για τον Σπύρο Παπαδόπουλο αφού όπως έχει παραδεχτεί από τότε που ήταν μικρός του άρεσαν πολύ οι γυναίκες.

Πώς έγινε όμως ηθοποιός για τα μάτια μιας γυναίκας;

Ο ίδιος είχε αφηγηθεί σε συνέντευξή του στον Κώστα Μπαλαχούτη και στο ogdoo.gr:

«Τότε λοιπόν στην Καλλιθέα μου άρεσε πολύ ένα κορίτσι. Την κοίταγα, με κοίταγε, συναντιόμασταν στη γειτονιά. Κυκλοφορούσα μ’ ένα μηχανάκι και μια μέρα με σταματάει και μου λέει: Μπορείς να με πετάξεις μέχρι τη σχολή μου στη Νέα Σμύρνη. Άλλο που δεν ήθελα. Όταν φτάσαμε της λέω: Τι είναι εδώ; Μου απαντάει: Η δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, πάω για ηθοποιός. Την αφήνω και βλέπω πολλά παιδιά, οι περισσότερες κοπέλες βέβαια, να μιλάνε για Αριστοφάνη, Αισχύλο, Άμλετ, Σαίξπηρ… Λέω μέσα μου, ρε συ τι είν’ αυτά, μεσάνυχτα έχω! Πως μου την έδωσε, κατεβαίνω κάτω και πηγαίνω και δηλώνω: Θέλω να ‘ρθω κι εγώ εδώ! Αλλά δεν θέλω να γίνω ηθοποιός, θέλω να μάθω. Μου είπαν πως δεν γίνεται τώρα αλλά επέμενα, κάτι που δεν κάνω ποτέ. Ένα όχι άμα μου πεις, έχω φύγει χιλιόμετρα μακριά. Με τα χίλια ζόρια με δέχτηκαν σαν ακροατή. Μπορούσα να πληρώνω τότε γιατί δούλευα. Σιγά σιγά για να βοηθάω τους άλλους, ήμασταν και λίγα τα’ αγόρια, μου δίνανε και κάνα κομμάτι… Και κάπως έτσι έγινε ότι έγινε!»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πάνος Μουζουράκης Fanpage (@panosmouzourakis_fp) στις

 

Η καριέρα του και οι «Απαράδεκτοι»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα λέγαμε ότι έχει χτίσει μία πλούσια καριέρα. Ως ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο, σε αγαπημένα σήριαλ όπως οι αξέχαστοι «Απαράδεκτοι» καθώς και στον κινηματογράφο. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που τον είδαμε να αναλαμβάνει τον ρόλο του παρουσιαστή. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια μας κρατάει συντροφιά μέσα από την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» που έχει τεράστια επιτυχία από το 2004 που άρχισε να προβάλλεται.


Σίγουρα όλοι τον θυμούνται στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Είχαν προηγηθεί η «Χρυσή Κάρτα» στην ΕΤ1 το 1992 και ύστερα το «Κόντρα πλακέ» από το 1993-1996 στο Mega. Αφού έκλεισε ο κύκλος του εκατομμυριούχου, το 2005 τον είδαμε στο «Τοις μετρητοίς».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theo Marketakis (@theomark) στις

 

Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση γίνεται με τη σειρά «Το κεφάλι της γάτας» στην ΕΤ1. Ακολουθούν κι άλλες σειρές όμως η μεγάλη επιτυχία έρχεται με τη συμμετοχή τους στους «Απαράδεκτους». Τότε παίζοντας στο πλευρό της Δήμητρας Παπαδοπούλου, του Γιάννη Μπέζου, του Βλάση Μπονάτσου και της Ρένιας Λουιζίδου χαράχτηκε στη μνήμη όλων με τη φράση : «Τι έγινε ρε παιδιά;».

Συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορες σειρές. Ταυτόχρονα είχε χαράξει και μία πορεία στη μεγάλη οθόνη αλλά και στο θέατρο.

Πώς γνώρισε την πρώην σύζυγό του και η περιπέτεια με τον καρκίνο

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν παντρεμένος περίπου 25 ολόκληρα χρόνια με την επίσης ηθοποιό Αθηνά Τσιλύρα. Μαζί απέκτησαν έναν γιο τον Αλέξανδρο. Η Αθηνά Τσιλύρα έχει περιγράψει τη γνωριμία τους:
«Γνωριστήκαμε σε μια παράσταση. Εγώ πολύ όμορφη, εκείνος πολύ έξυπνος. “Αλλάζουμε”, μου είπε. Και συνέχισε: “Πόσων χρόνων είσαι;”, “Είκοσι επτά”, του είπα. “Τριάντα δύο, κάηκες”, μου απάντησε γελώντας. Είκοσι πέντε χρόνια πέρασαν από τότε. Μια ζωή ολόκληρη!».

Όπως κάθε ζευγάρι πέρασαν κι εκείνοι τις δυσκολίες τους. Μία από αυτές ήταν όταν η σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου διαγνώστηκε με καρκίνο.

Όπως είχε δηλώσει στην κάμερα του Fthis : «Η γυναίκα μου πέρασε μια περιπέτεια. Όπως δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια. Είναι της εποχής η ασθένεια αυτή. Χτυπάει αλύπητα. Περάσαμε δύσκολα, αλλά ξεπεράστηκε και είναι όλα μια χαρά».

Εκείνος στάθηκε στο πλάι της και της έλεγε: «Είσαι δυνατή ! Ξέρω ότι μπορείς να το περάσεις. Θα πας παρακάτω».
Κι έτσι κι έγινε…

Ο επεισοδιακός(;) χωρισμός

Η Αθηνά Τσιλύρα, έχοντας κρατήσει εξαιρετικά χαμηλούς τόνους όλο το περασμένο διάστημα, να αναφερθεί σε συνέντευξή της στο You: «Ένας χωρισμός είναι δύσκολος όπως δύσκολα είναι πολλά στη ζωή. Μερικές φορές, όμως, ένας χωρισμός είναι λυτρωτικός και αρχή για σημαντικά πράγματα…». Αυτά είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο You. Μάλιστα είχε προσθέσει ότι για να κρατηθεί ένας γάμος «Δεν θέλει κότσια, θέλει νοήμονες ανθρώπους».

Όπως λέγεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που ζήτησε διαζύγιο. Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι ήθελε να πάρει συναινετικό διαζύγιο δημοσιεύματα ήθελαν να έχουν μεταξύ τους διαφωνίες ως προς τα περιουσιακά. Το σπίτι τους στη Βάρκιζα διεκδικούσαν αρχικά και οι δύο ενώ η Αθηνά Τσιλύρα ζητούσε και διατροφή. Από την πλευρά της διεκδίκησε αυτά τα χρήματα επειδή εκείνη έβαλε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της.

Η αξία του σπιτιού που διεκδικούσαν και οι δύο δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη αφού άγγιζε τα 530 χιλιάδες ευρώ. Τελικά σύμφωνα με το περιοδικό «Χάι», η Αθηνά Τσιλύρα θα παίρνει κάθε μήνα ένα ποσό για διατροφή, το οποίο δεν είναι μικρό. Επίσης ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποφάσισε να αφήσει το σπίτι στη Βάρκιζα στην πρώην σύζυγο του. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν στον ίδιο.

Ο έρωτας με τη Νικολέτα Κατσαηλίδου

Το διαζύγιο του Σπύρου Παπαδόπουλου ακολούθησαν οι φήμες ότι έχει καινούρια σύντροφο. Η σύντροφός του δεν είναι άλλη από την ηθοποιό Νικολέτα Κατσαηλίδου. Στην αρχή το ζευγάρι προσπαθούσε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Πλέον η σχέση τους έχει προχωρήσει και το ζευγάρι συζεί.

Σύμφωνα με το ciao, «ο Σπύρος Παπαδόπουλος επέλεξε ένα όμορφο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, μια περιοχή που και οι δυο αγαπάνε και συχνά επισκέπτονται ήσυχα ταβερνάκια είτε μόνοι τους είτε με φίλους. Όσοι ζουν το ζευγάρι από κοντά, υποστηρίζουν ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ευτυχισμένος και ήρεμος.»

Η σύντροφος του Σπύρου Παπαδόπουλου επί χρόνια εργάζεται στο θέατρο ωστόσο φέτος τη βλέπουμε και στη μικρή οθόνη στο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Πέτα τη Φριτέζα».

Μένει να δούμε αν το ζευγάρι θα ανέβει και τα σκαλιά της εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα