Κρήτη: Αγνοούνται 4 άτομα που παρασύρθηκαν απο χείμαρρο

Επιχείρηση για τον εντοπισμό τεσσάρων ανθρώπων που παρασύρθηκαν από χείμαρρο στον Γεροπόταμο του Δήμου Φαιστού έχει στηθεί από τα ξημερώματα.

Οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν οι ίδιοι την αστυνομία ότι έχουν παρασυρθεί και κινδυνεύουν να πνιγούν ενώ έδωσαν το στίγμα της περιοχής στην οποία βρίσκονταν. Αργότερα έγινε γνωστό πως στο όχημα βρίσκονται δύο αδελφές 22 και 29 ετών, η μητέρα τους και ο σύζυγος της μίας εκ των δύο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη, πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο κοντά στον ποταμό, λίγο έξω από την Καλυβιανή Μεσσαράς, ενώ από τη 1 τα ξημερώματα έχει στηθεί επιχείρηση εντοπισμού με τη βοήθεια των τοπικών αρχών.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα και 30 πυροσβέστες, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και ελικόπτερο.

«Κατευθύναμε τις δυνάμεις διάσωσης σε σημεία και περάσματα όπου υπάρχει πρόσβαση στον ποταμό, ωστόσο λόγω των συνεχών βροχών υπάρχει πάρα πολύ νερό και το ποτάμι έχει φουσκώσει» αναφέρει ο κ. Αρμουτάκης στην «Εφ.Συν.».

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ekriti.gr του γενικού περιφερειακού διοικητή της Π.Υ. στην Κρήτη, Νίκου Λαγουδάκη, με το πρώτο φως της μέρας θα σηκωθεί και drone της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων.

Κι άλλο περιστατικό

Σε ακόμα ένα περιστατικό παράσυρσης χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική το βράδυ του Σαββάτου στις Κάτω Γούβες όταν το αυτοκίνητο μιας γυναίκας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η 31χρονη εντοπίστηκε και απεγκλωβίστηκε.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ψύχους – Η πρόγνωση για σήμερα, Κυριακή

 

Σχετικά άρθρα