Κρήτη: Νεκροί ανασύρθηκαν και οι 4 αγνοούμενοι που παρασύρθηκαν από χείμαρρο

Νεκροί βρέθηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη, που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Σε tweet της, η πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι εντοπίστηκε το μοιραίο αυτοκίνητο με τους τέσσερις αγνοούμενους και πως γίνονται ενέργειες ανάσυρσής του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό, ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε η 30χρονη οδηγός με τον σύζυγό της, την 20χρονη αδελφή της αλλά και την 58χρονη μητέρα της.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν σήμερα με αμείωτο ρυθμό, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη «μάχη» έπεσαν και δύτες. 

Την Κυριακή εντοπίστηκε στην περιοχή Τυμπάκι ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου.

Οι τέσσερις αγνοούμενοι, μέλη όλοι τους της ίδιας οικογένειας, είχαν μεταβεί στη Μεσαρά καλεσμένοι σε γαμήλια εκδήλωση συγγενικού τους προσώπου και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το νεαρό ζευγάρι κατοικεί στον Άγιο Νικόλαο, ενώ η μητέρα και η αδελφή της 30χρονης στις Αρχάνες.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται συγγενείς και φίλοι από χθες το πρωί αγωνιώντας για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα όταν μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και τους ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. 

Η 30χρονη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση και με τρεμάμενη φωνή τους είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Η κλήση της γυναίκας, σύμφωνα με το flashnews.gr, έγινε στις 0:52 και διήρκησε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της προς την αστυνομία, στις 0:55. Όπως είπε ο άνδρας, εκείνη την ώρα βρίσκονταν κοντά στο κέντρο «Αυγερινός Live».

«Σώστε μας γιατί θα πνιγούμε» είπε ο ίδιος, σε μια κλήση που διήρκησε μόλις 52 δευτερόλεπτα.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, που υπάρχει κατά μήκος του ποταμού δυσχεραίνει τις έρευνες.

Το κινητό τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν για βοήθεια, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, έχει κλείσει.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κρήτη: Αγνοούνται 4 άτομα που παρασύρθηκαν απο χείμαρρο

 

Σχετικά άρθρα