Friendzone: Πώς να μετατρέψεις μια φιλία σε πραγματική ιστορία αγάπης;

Ήταν φίλος σου. Ή έτσι νόμιζες. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχετε έρθει τόσο κοντά που πλέον έχεις αρχίσει να αμφιβάλλεις. Τι αισθάνεσαι για εκείνον; Η… φιλική σου αγάπη έχει ξεπεράσει τα όρια και έχεις αρχίσει να τρέφεις άλλα αισθήματα για εκείνον. Τότε έχεις μπει για τα καλά στην περίφημη Friendzone!

Τι είναι η Friendzone;

Είναι μια περίπλοκη κατάσταση στην οποία μπορούν να βρεθούν δυο φίλοι όταν ο ένας από τους δυο… περάσει τη γραμμή της φιλίας και αρχίσει να νιώθει ερωτικά συναισθήματα για τον άλλο. Αν ο άλλος θέλει να παραμείνετε φίλοι ή έχει ήδη κάποιον σύντροφο, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σύνθετη… Και φυσικά όταν συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει το μεγάλο ρίσκο να χαλάσει μια φιλία. Από την άλλη, επειδή ένας φίλος σου σε ξέρει και σε αποδέχεται όπως είσαι, με όλα τα στραβά σου, μια σχέση μαζί του θα μπορούσε να είναι και η τέλεια σχέση για σας! Αξίζει να το ρισκάρεις;

Πώς θα μετατρέψεις τη Friendzone σε ιστορία αγάπης;

Όπως εξηγεί η love coach Florence Esclavage, μια ερωτική σχέση δομείται πάνω σε 4 άξονες:
  • συναίσθημα
  • διανοητική επικοινωνία
  • σεξουαλική έλξη
  • πνευματική επαφή

Ποια είναι η διαφορά με τη φιλία; Υπάρχουν οι 3 από τους 4 άξονες. Οπότε η love coach εξηγεί ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να καλλιεργηθεί ο τέταρτος άξονας που είναι η σεξουαλική έλξη.

agapi zeygari fili

Άλλωστε αν η σκέψη για ερωτική σχέση υπάρχει στο μυαλό του ενός από τους δυο φίλους, δεν είναι κάτι το τυχαίο. Η Florence Esclavage εξηγεί ότι αυτό δείχνει ότι κάτι το ιδιαίτερο συμβαίνει ανάμεσά τους. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!…

Το πρόβλημα με τη Friendzone είναι ότι ο ένας από τους δυο δεν το έχει καταλάβει ακόμα.. Οπότε αυτός που το έχει νιώσει, οφείλει (;) ίσως και να το δείξει; Αυτοί που δεν κάνουν το βήμα είναι συνήθως αυτοί που φοβούνται να ρισκάρουν να χάσουν τον φίλο τους.

Ωστόσο, αφού αισθάνεσαι πράγματα για εκείνον, πώς θα καταφέρεις να τον φέρεις στο ίδιο μήκος κύματος με σένα;

Tips για να το πετύχεις

Δημιούργησε μια ρήξη στη σχέση σας

Αν θες να περάσεις τη σχέση σας σε άλλο επίπεδο, πρέπει να τον κάνεις να το καταλάβει. Αν δεν έχεις τα κότσια να του το πεις στα ίσα (άλλωστε αυτό δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση γιατί θα τον… τρομάξεις), τότε άλλαξε τη συμπεριφορά σου απέναντί του για να αρχίσει να υποψιάζεται πράγματα…

Χρησιμοποίησε κοινούς σας φίλους

Μπορείς να βάλεις κάποια κοινή σας φίλη στο… κόλπο: να του πει ότι έχει παρατηρήσει κάτι περίεργο ανάμεσά σας, να τον ρωτήσει αν τρέχει κάτι μεταξύ σας. Ο σκοπός της παρέμβασης θα είναι να του βάλει τη σκέψη στο μυαλό και να αρχίσει να αναρωτιέται τόσο για τα δικά σου συναισθήματα όσο και για τα δικά του…

Σταμάτα να είσαι η… καλή φίλη

Για να καταλάβει ότι κάτι τρέχει, πρέπει να παρατηρήσει αλλαγές στα πάντα. Για παράδειγμα μπορείς να αρχίσεις να… καλλωπίζεσαι όταν είναι να τον δεις. Θα το προσέξει να είσαι σίγουρη και θα σου το πει κιόλας! Από την άλλη, σταμάτα να είσαι η καλή φίλη που ακούει τα πάντα όσα έχει να σου πει. Ειδικά όταν αναφέρεται σε γυναίκες, δείξ’ του ξεκάθαρα ότι σε πειράζει!

Σταμάτα να είσαι τόσο διαθέσιμη

Αν ειδικά τον τελευταίο καιρό είσαι πάντα εκεί για εκείνον και σε θεωρεί δεδομένη, είναι καιρός να αλλάξει όλο αυτό! Πέστου και μερικά “όχι”, μην τρέξεις δίπλα του κάθε στιγμή που σου το ζητά. Προσπάθησε να τον κάνεις να του… λείψεις.

Βάλε… μυστήριο στη σχέση σας

Όταν σου πει να βγείτε ή να μιλήσετε αργότερα, εσύ μπορείς να του απαντήσεις με ασάφεια και αοριστία. Να του πεις ότι δεν ξέρεις αν θα μπορείς, χωρίς να το αποκλείσεις εντελώς για να τον κάνεις να αναρωτιέται! Σταμάτα να απαντάς αμέσως στα μηνύματά του. Να καταλάβει απλώς ότι είσαι λιγότερο διαθέσιμη!

Αν αρχίσει να σε ρωτάει “τι έχεις” και “γιατί ακούγεσαι περίεργη”, απάντα πάλι με ασάφεια του τύπου “με απασχολούν πολλά αυτόν τον καιρό”, χωρίς να πεις πολλά, αλλά μόνο να αφήσεις να εννοηθούν πράγματα.

Προσπάθησε να τον… σαγηνεύσεις!

erotas zeygari vintage

Αφού έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει μεταξύ σας, προσπάθησε να τον σαγηνεύσεις… Βάλε κατά μέρος τα αρνητικά σου (που έτσι κι αλλιώς τα ξέρει) και δείξε του τις αρετές σου! Και φυσικά όταν βγαίνετε βρες τρόπους να τον κάνεις να σε προσέξει και ως γυναίκα. Όχι υπερβολές βέβαια, ε; Με μέτρο!

Κι αν δεν “πιάσει” όλο αυτό;

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν καταλαβαίνει… Ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Τότε ήρθε η ώρα να περάσεις στο επόμενο στάδιο: να του το πεις! Ήρεμα και χαλαρά!

Όταν του το πεις, είναι καλό να κόψεις κι εσύ λίγο την επαφή μαζί του, συμβουλεύει η Florence Esclavage. Για να του δώσεις και χρόνο να καταλάβει κι αυτός τι αισθάνεται. Και για να του λείψεις… Αν επικοινωνήσει εκείνος μαζί σου, τότε τα πράγματα θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Αν πάλι όχι, ο χρόνος θα δείξει… Εσύ τουλάχιστον προσπάθησες…

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου; 4 λόγοι για να τα φτιάξετε

Αγάπη ή φιλία: Ποια είναι η βασική τους διαφορά;

Έρωτας VS φιλία: Υπάρχουν διαφορετικά είδη αγάπης;

Ερωτεύτηκα τον κολλητό μου

Φιλία: Η πρώτη μεγάλη αγάπη;

Μπορεί η φιλία να μετατραπεί σε ερωτική σχέση; Ποιά ζώδια ερωτεύονται τα φιλαράκια τους;

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα