Μεγαλώνεις μόνη σου το παιδί σου; 5 tips για να τα καταφέρεις!

Το φαινόμενο της μονογονεϊκής οικογένειας δεν είναι κάτι καινούριο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια των ποσοστό μανάδων που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους για διάφορους λόγους έχει αυξηθεί αρκετά. Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα; Και να μεγαλώσεις σωστά ένα ή και περισσότερα παιδιά; Δεν είναι καθόλου εύκολο να το περνάς μόνη σου όλο αυτό και κινδυνεύεις να κάνεις κακό τόσο στον εαυτό σου όσο και στα παιδιά σου αν δεν το χειριστείς σωστά από την αρχή.

Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμα tips από μια μαμά που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. 

Να εξασφαλίσεις έναν… κύκλο βοήθειας

Δεν γίνεται να τα βγάλεις πέρα μόνη σου εντελώς. Ξέχασέ το! Πρέπει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σε στηρίζουν όχι μόνο για να κρατάνε το παιδί όταν δουλεύεις ή όταν θες να κάνεις κάτι για σένα αλλά και όταν φρικάρεις και δεν είσαι καλά ψυχολογικά! Πέρα από τη μαμά σου, μπορεί να ναι φίλες σου, αδέρφια… Ζήτα τη βοήθειά σου! Ειδικά όσοι σε αγαπούν θα θέλουν να σε στηρίξουν όσο μπορούν!

Μην ποντάρεις στην τελειότητα!

Να είσαι ευέλικτη! Προσπάθησε να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου απέναντι στα παιδιά αλλά μη φρικάρεις όταν ο χρόνος σε κυνηγάει! Αν για παράδειγμα δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις, βρες γρήγορες και εύκολες λύσεις!

Βάλε στο “κόλπο” τα παιδιά σου!

Όταν τα παιδιά είναι πιο μεγάλα, μπορούν να συνεργαστούν μαζί σου σε λογικά πλαίσια πάντα! Μπορείς να βάλεις ένα πρόγραμμα στις δουλειές του σπιτιού, σε όσα πράγματα μπορούν να συντελέσουν. Έτσι γίνονται κι εκείνα πιο υπεύθυνα!

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου!

Είναι λογικό και ανθρώπινο να χρειάζεσαι χρόνο για να κάνεις πράγματα για σένα. Βάλε στο πρόγραμμα δραστηριότητες που σου αρέσουν και βρες τρόπους να τις υλοποιείς με τη βοήθεια γνωστών και φίλων!

Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις επιλογές σου

Το να μεγαλώνεις μόνη σου ένα ή και περισσότερα παιδιά είναι δύσκολο. Αλλά πρέπει κι εσύ να στηρίζεις τις επιλογές σου και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Άλλωστε κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος! Κι όλοι οι γονείς κάνουν λάθη!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Part-time γονείς: Όταν η ζωή του παιδιού μοιράζεται σε δυο σπίτια

Παιδί και διαζύγιο: Όταν ο ένας γονέας κατηγορεί τον άλλο…

Παιδί και διαζύγιο: Οι μπαμπάδες του… σαββατοκύριακου

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα