5 tips για να αγαπήσεις το σώμα σου!

Τα social media έχουν γεμίσει εικόνες με μοντέλα και διασημότητες με τέλεια σώματα και αψεγάδιαστα πρόσωπα. Ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να φορέσεις, όσα κιλά και να χάσεις, όσο ωραία και να βαφτείς, πάντα αισθάνεσαι… χοντρή. Αισθάνεσαι ότι το σώμα σου δεν έχει τις τέλειες αναλογίες, ότι οι άλλες είναι πολύ καλύτερες από σένα… Ακόμα και αν γνωστοί και φίλοι σού λένε το αντίθετο, εσύ αντιδράς. Για την ακρίβεια δεν βλέπεις καθαρά! Έχεις πλάσει μια εικόνα για τον εαυτό σου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αν δεν πιστέψεις εσύ η ίδια σε σένα, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει! Πώς θα πιστέψεις σε σένα; Αν αγαπήσεις το σώμα σου!

body shaming

Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις!

Κάνε μια εκκαθάριση στα social media!

Υπάρχουν κάποιοι λογαριασμοί στα social που αισθάνεσαι ότι σου χαλάνε τη διάθεση; Ότι ανεβάζουν πολύ υψηλά τον πήχη της εμφάνισης και σε κάνουν να αισθάνεσαι μονίμως χοντρή και άσχημη; Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθείς τέτοιους λογαριασμούς! Άλλωστε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα social ευθύνονται συχνά για περιπτώσεις εφηβικής κατάθλιψης! Γι’ αυτό, κάνε unfollow και βρες την ψυχική ηρεμία σου!

Μάθε να τρως χωρίς ενοχές και να απολαμβάνεις το φαγητό!

Το φαγητό εκτός από μια ανάγκη είναι και μια απόλαυση! Αν κάτι σου αρέσει, πρέπει να βρεις τον χώρο και τον χρόνο να το απολαύσεις χωρίς ενοχές. Έτσι αυξάνονται και οι ορμόνες τις ευχαρίστησης στο αίμα και ο οργανισμός λειτουργεί καλύτερα! Δεν είπαμε βέβαια να φτάσεις στο άλλο άκρο: Να μην προσέχεις καθόλου τη διατροφή σου και να το απολαμβάνεις κιόλας! Αλλά το φαγητό, όταν το τρως με χαρά και απόλαυση, δεν παχαίνει τόσο! Καλά δεν ισχύει πολύ αυτό επιστημονικά, αλλά μας συμφέρει να το πιστεύουμε! Να κάνεις υγιεινή διατροφή χωρίς ωστόσο να καταπιέζεσαι γιατί αυτό θα σου βγει αργότερα σε τάσεις αδηφαγίας. Αν δεν σου αρέσει το μπρόκολο για παράδειγμα μην πιέζεσαι να το φας επειδή είναι υγιεινό! Αντικατέστησέ το με κάτι άλλο και φυσικά μην ξεχνάς να… ξεφεύγεις από το πρόγραμμα μερικές φορές με πιο ανθυγιεινά μενού για να αυξάνεις τα επίπεδα ευχαρίστησης του οργανισμού σου!

Φόρα τα ρούχα που σου αρέσουν και που σε κολακεύουν!

attractive girl

Επειδή η μόδα λέει φέτος λεοπάρ δεν σημαίνει ότι θα αλλάξεις το στιλ σου για να γίνεις αρεστή! Πρέπει πρώτα απ’ όλα να αρέσεις σε σένα! Και για να αρέσεις σε σένα πρέπει να βρεις το στιλ που σου ταιριάζει και σε χαρακτηρίζει, ακόμα και αν δεν ακολουθεί καθόλου τα trends της μόδας! Αν εσύ στηρίζεις αυτά που φοράς, θα φαίνονται τέλεια πάνω σου! Μη φοβάσαι να κάνεις τη διαφορά και να σε αγαπήσεις για τη μοναδικότητά σου!

Δοκίμασε νέα sport ή είδη γυμναστικής

Η άσκηση παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Τόσο για την υγεία του όσο και για την ψυχολογία του. Αλλά και φυσικά για το καλλίγραμμο σώμα του! Αν μισείς τη γυμναστική -και δεν είσαι η μόνη- βρες άλλες δραστηριότητες που να σε γεμίζουν και σου προσφέρουν άσκηση! Μπορείς για παράδειγμα να αρχίσεις να κινείσαι με ποδήλατο, να δοκιμάσεις να μάθεις χορούς ή πιο εύκολα zumba, να κάνεις αναρρίχηση ή aerial yoga ή και απλό περπάτημα, ακόμα και μες στην πόλη!

Σταμάτα να φοβάσαι το πάχος!

Το πάχος είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε καθώς βλάπτει ποικιλοτρόπως. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να φτάνουμε σε υπερβολές και να φοβόμαστε να πάρουμε ακόμα και ένα γραμμάριο! Αν φρικάρεις στην ιδέα του Large σε νούμερο στα ρούχα και συμβιβάζεσαι μόνο με ένα small ή ακόμα χειρότερα με extra small, είσαι επικίνδυνη να ξεφύγεις και να αρχίσεις δίαιτες χωρίς λόγο που μπορεί να σε ρίξουν ακόμα και στην ανορεξία! Αν παχύνεις λίγο κάποια στιγμή, ανθρώπινο είναι! Και να μην το χάσεις το βάρος δεν θα σαι άσχημη! Το ζήτημα είναι να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και να θέλεις το καλύτερο για σένα χωρίς υπερβολές!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νιώθω χοντρή και άσχημη και μισώ τον εαυτό μου – Πώς θα αρέσω στα αγόρια;

Αισθάνομαι κοντή και χοντρή. Τι να κάνω;

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα