Ψύχωση: Πώς θα απαλλαγώ από τη σκέψη ότι όλοι είναι εναντίον μου;

Έχω πολλές αρνητικές σκέψεις για τον κόσμο που με περιβάλει. Πιστεύω ότι ο απώτερος στόχος τους είναι να συνωμοτήσουν έτσι ώστε να με βγάλουν αναξιόπιστο και κλέφτη στον εργασιακό μου χώρο. Επίσης, νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούν να με βοηθήσουν και να μου αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το έχω δείξει βέβαια όλο αυτό που μου συμβαίνει σε όλους, είναι γνωστό,  ενώ με τον αδελφό μου το έχω συζητήσει κιόλας.

Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση τους τελευταίους μήνες. Βοηθήστε με σας παρακαλώ. Επίσης, να σας πω ότι είμαι εξαρτημένος από ναρκωτικά. Έχω αποφοιτήσει από στεγνό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Έξοδος εδώ και 8 χρόνια. Και αυτό μου συνέβη εδώ και 1 χρόνο από όταν χώρισα από μια αρνητική σχέση που είχα με ένα κορίτσι και από επιλογή δική μου διάλεξα να χωρίσω. Μακάρι να σας βοήθησα με αυτά που σας έγραψα και ελπίζω και εσείς με την σειρά σας να βοηθήσετε κι  μένα. Ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος:

Οι παραληρηματικές σκέψεις διωκτικού περιεχομένου ή αναφοράς είναι οι πιο συχνές σε διάφορες ψυχωσικές διαταραχές αλλά μπορούν να προκαλούνται και από τη χρήση ουσιών.

Θα πρέπει λοιπόν, με τη βοήθεια ειδικών, να απεξαρτηθείς από κάθε ναρκωτική ουσία . Οι διωκτικές σκέψεις μπορούν να ελεγχθούν με κατάλληλη αντιψυχωσική αγωγή.

 

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
http://psycosynthesis.blogspot.gr
www.facebook.com/profile.php?id=100011170271443

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πάσχω από ψύχωση. Θα την κληρονομήσουν και τα παιδιά μου;

Σημάδια ότι κάποιος μπορεί να έχει ψύχωση

Σχετικά άρθρα