Να τι συμβαίνει πραγματικά όταν μπαίνει κανείς στην εφηβεία (βίντεο)

Η εφηβεία είναι μια εξαιρετικά κομβική περίοδος στη ζωή κάθε ανθρώπου και συνιστά ένα μεταίχμιο, στο οποίο ακροβατούμε ανάμεσα στο «μικρό» και δυνάμει «μεγάλο» μας εαυτό.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα μετάβασης στην εφηβεία είναι η ακμή, αλλαγές στη φωνή μας, τρίχες σε όλο μας το σώμα, αλλά και ένα σωρό αλλαγές, τις οποίες δεν ακούμε τόσο συχνά. Ο σεξουαλικός πειραματισμός και με τα δυο φύλα είναι επίσης μια διαδικασία αναζήτησης ταυτότητας και αυτοανακάλυψης, που έχει τη δική της ψυχοκοινωνική αξία και σημασία.

efiveia

Είναι δύσκολο να μεγαλώνει κανείς και να πλησιάζει όλο και περισσότερο στον κόσμο της ενήλικης πραγματικότητας, όπου τα πράγματα εκεί βέβαια παίρνουν άλλες διαστάσεις. Σύμφωνα με ειδικούς, η εφηβεία για τα κορίτσια ξεκινά κάπου μεταξύ των ηλικιών 10 και 14, ενώ για τα αγόρια περίπου ανάμεσα στις ηλικίες 12 και 16. Σε κάθε περίπτωση, παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως η γενετική σύνθεση και περιβαλλοντικοί λόγοι, επομένως, όσα περισσότερα αντιλαμβάνεται κανείς για τις μεταβολές στο σώμα του, τόσο το καλύτερο.

Δες εδώ τι σου… συμβαίνει όταν μπαίνεις στην εφηβεία

Σχετικά άρθρα