Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ

Ο διάσημος σχεδιαστής Μόδας, ο εκκεντρικός Καρλ Λάγκερφελντ έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου. Τον τελευταίο καιρό ο διάσημος μόδιστρος με τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου είχε εξασθενήσει από διάφορα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν… Μάλιστα στην τελευταία επίδειξη μόδας του Οίκου του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, ο ίδιος απουσίαζε καθώς δήλωνε “κουρασμένος”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The finale of the Spring-Summer 2019 #CHANELHauteCouture show, presented earlier today at the Grand Palais in Paris. #VillaCHANEL #CHANEL @felicenova @elizakallmann @heconghc @jingwenll @adesuwa @alinchozz @ninamarker @victoriia_evseeva @walldamort @iamhyunjishin @maudhoevelaken

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial) στις

Ποιος ήταν ο διάσημος Κάρλ Λάγκερφελντ;

Ο Καρλ Λάγκερφελντ γεννήθηκε πριν από 85 χρόνια στη Γερμανία. Ο πατέρας του ήταν έμπορος και η μητέρα του πωλήτρια σε μαγαζί με εσώρουχα. Άφησε τη Γερμανία στην εφηβική του ηλικία για να πάει στο Παρίσι να τελειώσει το Λύκειο. Έκτοτε δεν άφησε ποτέ την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η γνωριμία με τον Yves Saint Laurent και η αιτία της… έχθρας τους!

Γνωρίζεται με τον Yves Saint Laurent όταν ακόμη ήταν φοιτητές ενώ γίνεται βοηθός του  Pierre Balmain. Σε ένα διαγωνισμό νέων ταλέντων της μόδας καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και οι δυο, ο Καρλ για ένα πανωφόρι και ο Yves για ένα φόρεμα. Ωστόσο, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν όχι από ανταγωνισμό… ραπτικής αλλά γιατί ο Jacques de Bascher, o τότε σύντροφος του Κάρλ Λάγκερφελντ γίνεται εραστής του Yves Saint Laurent!

Πώς έσωσε τη Chanel από τη χρεωκοπία!

Το 1982 ο Καρλ Λάγκερφελντ γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel, την ώρα που ο Οίκος βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας. Έκτοτε το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με τον οίκο.

O σταρ!

Πέρα από καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel ο Κάρλ Λάγκερφελντ ήταν ένας σταρ. Με τα χαρακτηριστικά του ρούχα και τα μαύρα γυαλιά είχε ένα μοναδικό και αξεπέραστο στιλ. Είναι ο πιο αναγνωρίσιμος από τους σχεδιαστές μόδας καθώς δεν άλλαξε ποτέ το look του: λευκά μαλλιά, μαύρα γυαλιά, λευκό πουκάμισο και μαύρο κοστούμι.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απίστευτο σκηνικό παραλίας στη νέα κολεξιόν του Καρλ Λάγκερφελντ! (βίντεο)

Άλλος άνθρωπος ο Κάρλ Λάγκερφέλντ: Έβγαλε τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου!

Καρλ Λάγκερφελντ: «Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι»

 

Σχετικά άρθρα