Τσίπρας προς Στουρνάρα: «Απαραίτητη η πολιτική ουδετερότητα»

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το μπρα-ντε-φερ μεταξύ του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να εξαπολύει νέα επίθεση εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη και το Μαξίμου να απαντά στο αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Το πρωί της Τρίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ανήκουστη προσπάθεια να επηρεαστεί η διοίκηση της ΤτΕ» ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να παρέμβουν.

Λίγη ώρα αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληραχρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον κεντρικό τραπεζίτη, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης ξεκαθαρίζει πως όντως τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα και πως το περιεχόμενο στης συνομιλίας είναι αληθές. «Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα» τονίζει, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός, και συνεχίζει: «Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει».

Κάνει δε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης από πλευράς του κ. Στουρνάρα, λέγοντας πως διέταξε έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβε και «έσπευσε αυτό να το διαρρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ».

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

«Μετωπική» Στουρνάρα – Πολάκη: Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο διοικητής της ΤτΕ

 

Σχετικά άρθρα