Σούπα βελουτέ τραχανά με γάλα καρύδας και τσιγαρισμένο κρεμμύδι

Ο τραχανάς όπως δεν τον έχετε ξαναφάει!

Συστατικά

  • 1 φλ. θρυμματισμένος τραχανάς (ή 8 κομμάτια τραχανά),
  • 1 ½ φλ. γάλα,
  • 1 ½ φλ. γάλα καρύδας (Coconut milk) από κονσέρβα,
  • 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι,
  • 4 μικρές πιτούλες,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Βήμα 1
Βάζετε τον τραχανά σε ένα μη μεταλλικό μπολ, τον σκεπάζετε με κρύο νερό και τον αφήνετε να μουλιάσει μέχρι να μαλακώσει (6 περίπου ώρες). Τον βάζετε σε μια κατσαρόλα. Αναμειγνύετε το γάλα και το γάλα καρύδας με το γιαούρτι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 2
Βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τη συχνά, για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει παχύρρευστη και ομοιογενής.

Βήμα 3
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να πάρει σκούρο ρόδινο χρώμα και να καραμελλώσει. Ταυτόχρονα, τηγανίζετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τις πιτούλες μέχρι να ροδίσουν και τις τεμαχίζετε.Όταν είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρετε σε μπολ, βάζετε από πάνω μια κουταλίτσα στραγγισμένο κρεμμύδι (σαν μπαλίτσα) και τη συνοδεύετε με κομμάτια τηγανισμένης πιτούλας.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα