Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Η Μελίσα ΜακΚάρθι μπορεί να έγινε γνωστή μέσα από τις κωμωδίες ωστόσο είναι υποψήφια για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου παίζοντας σε ένα δράμα. Πολλοί ξαφνιάστηκαν με την ερμηνεία της στο δράμα «Can You Ever Forgive Me?» αφού είχαν συνηθίσει να τη βλέπουν σε ταινίες πιο… «ελαφριές».

Η Μελίσα ΜακΚάρθι σίγουρα έχει το κοινό της και μάλιστα όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σχεδιάστρια μόδας.

Τα παιδικά χρόνια και ο… αστείος μπαμπάς της

Η Μελίσα ΜακΚάρθι γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1970 στο Plainfield του Ιλινόι. Ο πατέρας της έχει ιρλανδική καταγωγή και ήταν αγρότης ενώ η μητέρα της έχει αγγλογερμανικές ρίζες. Έχει μία μεγαλύτερη αδερφή τη Μάρτζι.
Η Μελίσα αποφοίτησε από την Ακαδημία St. Francis (τώρα Καθολική Ακαδημία Joliet) στο Joliet του Illinois. Η οικογένειά της ήταν καθολική ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό τους δεν ήταν αυτό. Όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της ο πατέρας της είχε υπερβολικό… χιούμορ. Μάλλον από εκείνον πήρε και η ίδια αφού τα πρώτα της βήματα τα έκανε ως stand up comedian.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa McCarthy (@melissamccarthy) στις

Το είχε σκάσει από το σπίτι στα 5 της. Όπως είχε εξομολογηθεί ήταν φρικτό. Ένα κορίτσι την έπεισε να μην γυρίσουν σπίτι και να πάνε στην… babysitter της. Φυσικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μπλέξουν.

Έχοντας κληρονομήσει το χιούμορ του πατέρα της ξεκίνησε την καριέρα της ως κωμικός. Μάλιστα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να μπορεί να εμφανίζεται σε διάσημους συλλόγους όπως η Stand Up New York και η Improv. Ταυτόχρονα σπούδασε υποκριτική στο The Actors Studio της Νέας Υόρκης και συμμετείχε σε ποικίλες θεατρικές παραγωγές, από τα πρώτα κιόλας βήματα της καριέρας της. Αγάπησε το stand-up comedy και εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές με την ομάδα της στο Λος Άντζελες όπου μετακόμισε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

melissa-mccarthy-5

Η αρχή της καριέρας της στην τηλεόραση

Σίγουρα ο πρώτος ρόλος στον οποίο ξεχώρισε και την αγάπησε το κοινό ήταν εκείνος στη σειρά «Οικογένεια Γκίλμορ». Εκεί υποδυόταν τη φίλη της πρωταγωνίστριας Λόρελαϊ (Λόρεν Γκρέιχαμ), μία σεφ με το όνομα Σούκι. Από εκείνη τη συμμετοχή της άρχισε να την αγαπάει το Αμερικάνικο κοινό και όχι μόνο. Οι κινηματογραφικές προτάσεις δεν άργησαν να έρθουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa McCarthy (@melissamccarthy) στις

Η ευκαιρία της να βγει στο προσκήνιο ήρθε με τις «Φιλενάδες» (2011), μια τραβηγμένη, ακατάλληλη για ανηλίκους, κωμωδία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις αμερικανικές αίθουσες. Από ένα all-star cast, του οποίου ηγείτο η σταρ της κωμωδίας Κρίστεν Γουιγκ, η ΜακΚάρθι έκλεψε την προσοχή με την ερμηνεία της φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Αυτός ήταν ο ρόλος που της χάρισε το Έμμυ και της άνοιξε τις πόρτες για τις μετέπειτα επιτυχίες της. Κάποιες από αυτές ήταν : This is 40», «The Hangover III» και «The Heat».

melissa-mccarthy-3

Έγινε η τρίτη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

Μπορεί να μην έπαιξε σημαντικούς ρόλους ωστόσο το κοινό την αγάπησε. Οι ταινίες που ακολούθησαν «Identity Thief», «Ντουέτο εν Δράσει», «Tammy» μπορεί να ήταν ταινίες που βλέπεις τις ημέρες που δεν θέλει να κουράσεις το μυαλό σου ωστόσο αδιαμφισβήτητα έκαναν φοβερές πωλήσεις. Αυτό που είχε καταλάβει ο κόσμος της βιομηχανίας του θεάματος και συγκεκριμένα του Χόλιγουντ ήταν ότι το κοινό λάτρευε τη Μελίσα. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις απολαβές που έπαιρνε μέχρι πρότινος η ηθοποιός. Το εισόδημά της αυξήθηκε ραγδαία, σε σημείο που το 2015 το περιοδικό Forbes την ανακήρυξε την τρίτη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιό στον κόσμο. Την επόμενη χρονιά, το ίδιο περιοδικό, στην ίδια κατηγορία, την κατέταξε δεύτερη, με απολαβές που αγγίζουν τα 33 εκατομμύρια δολάρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa McCarthy (@melissamccarthy) στις

Το 2015 φαίνεται ότι ήταν η χρονιά της αφού τότε ήταν που άφησε το «σημάδι» της στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ αποκτώντας το δικό της αστέρι.

melissa-mccarthy

Μετά τα χρήματα ήρθαν και τα βραβεία

Οι επιτυχίες της ΜακΚάρθι συνεχίστηκαν τόσο στη μικρή όσο καις τη μεγάλη οθόνη. Την είδαμε στην ταινία ξεθυμασμένο «Spy» ως μια αξιαγάπητη υπάλληλος γραφείου της CIA, και αμέσως μετά να σώζει τον κόσμο ως μέλος των «Ghostbusters».
Μάλιστα για τον ρόλο της στο «Spy» απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας, στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ. Μπορεί στις Χρυσές Σφαίρες να ήταν υποψήφια ωστόσο στα Έμι κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία για τον ρόλο που έπαιξε στην αγαπημένη σειρά «Mike & Molly».

Παράλληλα οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της στη θρυλική ζωντανή σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live», μιμούμενη τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Σον Σπάισερ, έγιναν αμέσως κλασικές. Ήταν τόσο πετυχημένη η μίμησή της ώστε ο ίδιος ο πολιτικός έφτασε να τη σχολιάζει, την ώρα που η ΜακΚάρθι αποσπούσε το δεύτερο Έμι της.

melissa-mccarthy-4

Έχει τη δική της εταιρεία παραγωγής

H Μελίσα ΜακΚάρθι δεν έμεινε μόνο στην ηθοποιία αλλά θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε άλλους τομείς. Μαζί με τον σύζυγό της Μπεν Φάλκον ο οποίος είναι κι εκείνος ηθοποιός δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία παραγωγής με το όνομα «On the Day Productions». Δεν της έφτανε μόνο αυτό όμως.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa McCarthy (@melissamccarthy) στις

Η Μελίσα ΜακΚάρθι είναι μία όμορφη γυναίκα που ξέρει να ντύνεται. Ίσως αυτή η ανάγκη, να επικοινωνήσει με τις γυναίκες που έχουν … λίγα κιλάκια παραπάνω, ήταν που την ώθησε να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά ρούχων. Η Μελίσα ΜακΚάρθι έχει σχεδιάσει και κυκλοφορήσει τη συλλογή : «Melissa McCarthy Seven7»

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Μάθιου ΜακΚόναχι: Από τις διαφημίσεις μπύρας στο Όσκαρ – Η σύλληψη, οι κατακτήσεις του στο Χόλιγουντ και η γυναίκα που τον έκανε να τις ξεχάσει… όλες!

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: O “τρελός” ηθοποιός με τις αξεπέραστες ερμηνείες-Τα τρία Όσκαρ και η αγάπη του για την Ελλάδα

Σχετικά άρθρα