Όλοι οι άνθρωποι του «Βασιλιά της μόδας» Καρλ Λάγκερφελντ

Η είδηση για τον θάνατο το αυτοκράτορα της μόδας, του εκκεντρικού Καρλ Λάγκερφελντ βύθισε σε πένθος όχι μόνο τη Chanel αλλά και όλον τον χώρο της μόδας και της παγκόσμιας σόουμπιζ!  Το Instagram έχει γεμίσει με μηνύματα #rip για την εκκεντρική περσόνα που μπορεί να προκάλεσε κατά καιρούς με τις δηλώσεις του, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει το απαράμιλλο στιλ του και την τεράστια σφραγίδα που έχει αφήσει στον χώρο της Μόδας.

Ποιοι είναι όμως οι… αυλικοί του αποκαλούμενου Kaiser, δηλαδή Βασιλιά της Μόδας; 

Το δεξί του χέρι, η Βιρζινί Βιάρ

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, η Βιρζινί Βιάρ ήταν “το δεξί του χέρι αλλά και το αριστερό του”. Η ίδια σε συνέντευξή της το 2011 έχει δηλώσει: “Ο Καρλ είναι η μοιραία συνάντηση της ζωής μου”. Είναι η διευθύντρια του Οίκου Chanel, υπεύθυνη για να υλοποιήσει το όραμα των 8 κολεξιόν τον χρόνο που σχεδίαζε ο Λάγκερφελντ. Πλέον είναι εκείνη που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Οίκου.

Éric Pfrunder, ο… συνένοχος

Ο διευθυντής εικόνας του Λάγκερφελντ για πάνω από 30 χρόνια. Ο ίδιος ο Λάγκερφελντ είχε σχεδιάσει στα μέτρα του άσπρο πουκάμισο και μαύρο σύνολο (τζιν και σακάκι). Εκείνος ήταν που ώθησε τον “Κaiser” να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση επαγγελματικά και να δώσει άλλη διάσταση στις συλλογές του.

Caroline Lebar, η υπεύθυνη επικοινωνίας

Ξεκίνησε να συνεργάζεται μαζί του το 1985 και τότε δεν είχε φανταστεί πόσο… μεγάλος θα γινόταν και τι φαντασμαγορικά event θα καλείτο να προωθήσει και να καλύψει… Ψηλή, μελαχρινή, σε ανδρόγυνο στιλ, έχει ομολογήσει ότι η καθημερινή πηγή έμπνευσής της ήταν ο Καρλ: “Η χαλαρή αλλά εποικοδομητική συζήτηση μαζί του, ο ενθουσιασμός του, η δημιουργικότητά του σε κάθε τομέα της ζωής του”…

Sébastien Jondeau, Baptiste Giabiconi et Brad Kroenig, οι… γιοι του

Ο πρώτος ήταν για περισσότερο από 20 χρόνια τα πάντα για τον Λάγκερφελντ: προσωπικός βοηθός, σοφέρ, μοντέλο, ασφάλεια, αλλά και δημιουργός για τη μάρκα Chanel. O δεύτερος ήταν για πολλά χρόνια… η μούσα του Kaiser. Μάλιστα έκανε τατουάζ την ημερομηνία που γνωριστήκανε (8 Ιουνίου 2008 ) ενώ θεωρεί τον σχεδιαστή πατέρα του. Ο τελευταίος ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα του μοντέλα – Αμερικανός στην καταγωγή. Μάλιστα 0 Λάγκερφελντ έγινε νονός του παιδιού του, Hudson Kroenig. Καθώς ο Λάγκερφελντ δεν είχε παιδιά, ο 11χρονος βαφτησιμιός και η γάτα του είναι οι… επικρατέστεροι κληρονόμοι του.

Πηγή: lefigaro.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

H Choupette, η γάτα του Λάγκερφελντ είναι η… χρυσή κληρονόμος του «Kaiser»

Ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ ο τελευταίος… γίγαντας της Υψηλής Ραπτικής;

Ποια ήταν η αιτία θανάτου του… αυτοκράτορα της μόδας Karl Lagerfeld;

Karl Lagerfeld: Ο «αυτοκράτορας» της μόδας που ζούσε κόντρα σε κάθε στερεότυπο – Η στήριξη της μητέρας του, ο οίκος Chanel και η ομοφυλοφιλία

 

 

 

Σχετικά άρθρα