Ο 37χρονος Σέργιος ρωτά

Στυτική δυσλειτουργία: Πότε ένας άνδρας μπορεί να πάρει χάπι;

Δεν έχω κάποιο νόσημα ούτε πάθηση. Δεν έχω στυτική δυσλειτουργία ούτε πρόβλημα διάρκειας στο σεξ. Ήθελα απλά για δοκιμή να πάρω κάποιο χάπι για να δω κατά πόσο λειτουργεί αυτό που λένε για παραπάνω διάρκεια. Έλεγα να πάρω το Cialis. Ή τι Levitt’s, 220 mo. Τι γνώμη έχετε;

Στo ερωτήμά σας απάντησε ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM Ουρολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα φάρμακα για τη Στυτική Δυσλειτουργία δεν είναι καραμέλες. Είναι φάρμακα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της Στυτικής Δυσλειτουργίας. Είναι λάθος να πάρει κάποιος οποιοδήποτε φάρμακο χωρίς να έχει τη σωστή ένδειξη και χωρίς να έχει υποβληθεί στον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο. Τα φάρμακα χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Η χορήγησή τους χωρίς συνταγή είναι παράτυπη και ανεύθυνη και δεν συνάδει με τη λειτουργία ενός προηγμένου συστήματος υγείας. Η αντίληψη μερίδας της κοινωνίας ότι τα φάρμακα αυτά είναι συμπληρώματα “υπεραπόδοσης” ή “life stile” είναι επικίνδυνη και λανθασμένη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το πέος μου είναι σαν «ελεφαντάκι» μπροστά. Αυτό κατά πόσο είναι φυσιολογικό; Πώς μπορεί να με επηρεάσει στο μέλλον;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθώς η περιγραφή δεν είναι σαφής θα σας συνιστούσα να απευθυνθείτε σε ουρολόγο προκειμένου να αξιολογήσει τη κατάσταση και λύσει πιθανές απορίες σας. Με το δεδομένο ότι ο/η παιδίατρος που σας παρακολουθούσε δεν παρατήρησε κάτι παθολογικό, πιθανά να μην υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM

Χειρουργός Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ

www.eka-hosp.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Το πέος μου είναι 13 εκ. Είναι φυσιολογικό;

Είμαι 17 χρονών. Θα μεγαλώσει κι άλλο το πέος μου ή όχι;

Παλίνδρομη εκσπερμάτιση: «Στο τέλος της ούρησης βγαίνει ένα λευκό υγρό. Ανησυχώ πολύ…»

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X