Πώς να κόψεις σωστά τα νυχάκια του μωρού σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα πιο… μπελαλίδικα καθήκοντα μιας νέας μανούλας είναι (και) το κόψιμο των νυχιών του μωρού στα χεράκια του.

Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους: Από τη μία τα πιο μακριά νύχια στο μωράκι είναι επικίνδυνα γιατί μπορεί πιο εύκολα να γρατσουνιστεί και να τραυματιστεί, ενώ περισσότερα μικρόβια τείνουν να συγκεντρώνονται στο δέρμα μεταξύ του νυχιού και του δαχτύλου, με αποτέλεσμα αυτά το μωράκι να τα μεταφέρει στο στόμα και το πρόσωπό του.

Πότε να το κάνεις;

Το κόψιμο των νυχιών πρέπει να ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες που το μωράκι μας θα έρθει… σπίτι, μιας και αν και είναι ακόμα μαλακά δεν είναι απίθανο να προκαλέσουν στο μωράκι μας κάποιον τραυματισμό.

Τι χρειάζεσαι;

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά παιδικά ψαλιδάκια, χωρίς μύτες ή νυχοκόπτες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, επικρατεί περισσότερο η χάρτινη λίμα, γιατί έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να τραυματίσει τα δάχτυλα του μωρού.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κόψεις σωστά τα νυχάκια του μωρού, σε χέρια και σε πόδια, χωρίς να το τραυματίσεις είναι τα ακόλουθα:

  • Πρώτα, βάζεις το μωράκι σου σε μια καλή και αναπαυτική θέση, η οποία θα σε βολεύει για να του κόψεις εύκολα τα νυχάκια.
  • Στη συνέχεια, με μια λίμα περνάς τα νυχάκια του μωρού για να ισιώσουν και να γίνει πιο εύκολο να κοπούν.
  • Με το ψαλιδάκι κόβεις αρχικά το στρογγυλό μέρος των νυχιών.

  • Στη συνέχεια κόβεις το υπόλοιπο με τον νυχοκόπτη, φυσικά προσέχοντας να μην τα κόψεις πολύ βαθιά γιατί τότε θα πονέσει περισσότερο.
  • Με τον νυχοκόπτη κόβεις και το νύχι από το μεγάλο δάχτυλο των ποδιών του μωρού σου.
  • Στη συνέχεια και πάλι περνάς με τη λίμα τα νυχάκια των υπολοίπων δαχτύλων, ώστε να έρθουν στην ευθεία και να μην είναι επίπονo για το μωράκι.
  • Κλείνεις με ένα ωραίο και ανακουφιστικό μασάζ στα χεράκια και τα ποδαράκια του για να ξεπιαστεί και να χαλαρώσει.

Με πληροφορίες από parents.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πότε μπορώ να τρυπήσω τα αυτάκια του παιδιού μου;

 

 

 

Σχετικά άρθρα