Η μητέρα μου δεν τον εγκρίνει αλλά εγώ τον αγαπώ πολύ! Τι να κάνω;

Λοιπόν, εδώ και περίπου 5 μήνες τα έχω με ένα παιδί, αυτός 22 και εγώ 18. Γενικώς, τα πάμε πολύ καλά. Στην αρχή, οι γονείς μου τον συμπάθησαν και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο μέλλον όμως η μητέρα μου ξεκίνησε να τον βλέπει αλλιώς μαζί και οι συγγενείς μου λένε ότι είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε και λένε πολλά, η μητέρα μου δεν εγκρίνει πλέον τη σχέση μας, λέει ότι δεν μου αξίζει και αξίζω περισσότερα… Το αγόρι μου καταλαβαίνει λίγο ότι η μητέρα δεν τον πολύ θέλει και στεναχωριέται λίγο να επισημάνω ότι οι δικοί του μου δείχνουν ότι με συμπαθούν πολύ και εγώ τους συμπαθώ πάρα πολύ είναι η αλήθεια.

Απλά το πρόβλημα της μητέρας μου είναι ότι δεν εργάζεται και ότι και να κάνεις κάτι μαζί του εσύ θα τρέχεις και αυτός θα κοιμάται, στεναχωριέμαι πάρα πολύ, έχω ρίξει κλάμα γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ και έχω μαλώσει Με την μητέρα μου πάρα πολύ γι αυτό…

Ξεκινάω και αγχώνομαι για αυτήν την σχέση, δεν ξέρω πώς  θα εξελιχθεί και φοβάμαι… Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον χωρίσω. Είμαι σε μια δύσκολη φάση γιατί πλέον δεν ευχαριστιέμαι αλλά το μόνο που κάνω είναι να αγχώνομαι και να στεναχωριέμαι για αυτό το ζήτημα…

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι η μητέρα σου να μην εγκρίνει την σχέση σου. Είσαι νέο κορίτσι και δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι ακόμα «για το μέλλον». Μπορείς να έχεις τη σχέση σου, που φαίνεται να σε καλύπτει σε πολλούς τομείς από αυτά που αναφέρεις. Στην ηλικία που βρίσκεστε μπορείτε να περνάτε καλά και χωρίς λεφτά, με μια απλή βόλτα οπότε δεν είναι ένα θέμα που θα πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Το θέμα το οικονομικό τίθεται μόνο αν μπείτε σε διαδικασία συμβίωσης. Μέχρι τότε η σχέση μπορεί να μην έχει κρατήσει (δε θέλω να ακουστώ «κακιά», αλλά οι περισσότερες νεανικές σχέσεις δεν κρατούν για μια ζωή) ή να έχουν αλλάξει οι καταστάσεις και ο φίλος σου να έχει βρει δουλειά.

mama parigorei kori

Όταν νιώθεις τόσο όμορφα για έναν άνθρωπο και σου έχει γίνει σημαντικός είναι φυσιολογικό να θες να τον αποδεχτεί και να τον «αγκαλιάσει» και η οικογένειά σου. Όσο μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι οι γονείς και η ζωή τους διαχωρίζονται από την δική μας. Έτσι αν έχεις αυτοπεποίθηση στην σχέση σου καλό είναι να μάθεις να μην σε επηρεάζει η άποψη της μητέρας σου. Ξέρω δεν είναι εύκολο, να ξέρεις όμως ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχετε διαφορετική άποψη. Μπορείς να της μιλήσεις και να της πεις ότι ακόμα και εάν δεν εγκρίνει την επιλογή σου και έχει άλλη άποψη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσεις την υποστήριξή της και ότι αυτά που σου λέει σε δυσκολεύουν και σου προκαλούν θλίψη. Επικοινώνησε μαζί της ότι είναι σημαντικό να εμπιστευτεί τις επιλογές σου και να σου επιτρέπει να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις. Άλλωστε ακόμα και αν είναι λάθος, είναι σημαντικό να κάνεις τα δικά σου λάθη και να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι.

Οι σχέσεις μας βοηθούν να μάθουμε πτυχές του εαυτού μας, μας βοηθούν να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και ν¨αναπτυχθούμε παρέα. Εσύ ξέρεις την σχέση σου καλύτερα από τον καθένα και έτσι γνωρίζεις και την δυνητικότητα του συντρόφου σου καλύτερα από την μητέρα σου. Το ποιος είναι κατάλληλος είναι δική σου επιλογή και όχι της μητέρας σου. Σημαντικό είναι τι κάνει εσένα χαρούμενη.

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η μαμά μου δεν εγκρίνει τη σχέση μου. Πώς να της αλλάξω γνώμη;

Τι πρέπει να κάνεις όταν οι γονείς δεν δέχονται τις επιλογές σου;

Δεν τον θέλουν οι γονείς μου, επειδή είναι αθίγγανος

 

 

Σχετικά άρθρα