Πρίγκιπας Χάρι και Κάρολος θα πάνε στη Μονή Βατοπεδίου!

Λίγο πριν το Πάσχα, ο πρίγκιπας Κάρολος που την περασμένη άνοιξη πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, θα έρθει και πάλι στη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως μυστικά, συνοδευόμενος από το μικρότερο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

Οι σχέσεις του πρίγκιπα Καρόλου με τη Μονή Βατοπεδίου είναι στενές και τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει γνωστές τουλάχιστον τρεις επισκέψεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Λοιπόν», ο πρίγκιπας Κάρολος όταν διαμένει στο Άγιο Όρος περνάει τις ώρες του σε κελί 30 τ.μ., το οποίο έχει κρεβάτι, εικόνες, μια Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά. Η μόνη πολυτέλεια είναι ότι διαθέτει το δικό του μπάνιο. Το πρόγραμμά του, φυσικά, είναι το ίδιο με τον μοναχών. Ξύπνημα τα χαράματα, θεία λειτουργία, θρησκευτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις με μοναχούς.

Στο παρελθόν, μάλιστα, κάποιοι έχουν ισχυριστεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος στο Άγιο Όρος δείχνει το ταλέντο του στη ζωγραφική, φιλοτεχνώντας μάλιστα αρκετά έργα για τους μοναχούς.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κάρολος και Καμίλα: Χόρεψαν ελληνικούς χορούς στο κρητικό γλέντι προς τιμήν τους (βίντεο)!

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά ο Κάρολος και η Καμίλα – Γιατί δεν επισκέφθηκε ποτέ τη χώρα μας η βασίλισσα Ελισάβετ;

 

Σχετικά άρθρα