Μπράντλεϊ Κούπερ: Από το «Hangover» στις υποψηφιότητες των Όσκαρ- Η αμοιβή των 5 εκατ. για μία ταινία, η συνεργασία με τη Lady Gaga και ο έρωτας με το μοντέλο Ιρίνα Σάικ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ διανύει μία πολύ καλή περίοδο στην καριέρα του αφού η ταινία του «Ένα αστέρι γεννιέται» έχει αποσπάσει 8 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα φαίνεται να αγκαλιάζεται από τους κριτικούς ωστόσο η απουσία του ονόματός τους από την κατηγορία «καλύτερος σκηνοθέτης» φαίνεται ότι τον… στεναχώρησε.

bradley-cooper-lady-gaga

«Ένιωσα ντροπιασμένος. Ήμουν σε μια καφετέρια στη Νέα Υόρκη και κοίταξα το κινητό μου. Η Νικόλ (η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του) μου έδωσε συγχαρητήρια και μου ανέφερε τις κατηγορίες που ήμασταν υποψήφιοι. Δεν μου είπαν καν τα άσχημα νέα. Ήμουν ντροπιασμένος γιατί ένιωσα ότι δεν είχα κάνει καλά τη δουλειά μου» ανέφερε ο Μπράντλεϊ Κούπερ σε συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρι στην εκπομπή της SuperSoul Conversations.
Βέβαια θα λέγαμε ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ δεν έχει δικαίωμα να «γκρινιάζει» αφού είναι υποψήφιος στην κατηγορία Α’ ανδρικού ρόλου.

bradley-cooper-4

Πώς από τη φιλολογία κατέληξε ηθοποιός;

 

Ο Μπράντλεϊ Τσαρλς Κούπερ γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1975 στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Από την οικογένειά του πήρε διαφορετικά ερεθίσματα αφού η μητέρα του Γκλόρια είναι ιταλοαμερικανίδα και ο πατέρς του Τσαρλς Τζ. Κούπερ είναι ιρολανδοαμερικανός. Ο πατέρας του ωστόσο ήταν χρηματιστής και δεν είχε κάποια σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο τουλάχιστον από όσο είναι γνωστό. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ έχει μία αδερφή τη Χόλι. Οι δυο τους μεγάλωσαν σε ένα καθολικό περιβάλλον.

Μόλις τελείωσε το σχολείο «Germantown Academy» ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα κι έπειτα στο Τζόρτζταουν, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία το 1997. Μάλιστα αποφοίτησε με άριστα. Γενικά ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν επιμελής μαθητής. Μάλιστα ενώ ήταν μαθητής αρθρογραφούσε στη Philadelphia Daily News.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bradley Cooper (@bradleycooper__original) στις

 

Είχε μάλιστα απασχολήσει άρθρο του ηθοποιού που έγραψε σε ηλικία 18 ετών για την ερωτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο φίλους χωρίς να χαλάσει η φιλία τους. Κοινώς ασχολήθηκε με το θέμα των Friends with benefits βασιζόμενος σε δική του προσωπική εμπειρία.

Κατά την φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν έμαθε άπταιστα Γαλλικά και συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Έμεινε 6 μήνες στο Aix-en-Provence, στη Γαλλία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bradley Cooper (@bradleycooper__original) στις

 

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και γράφτηκε στο πρόγραμμα Masters of Fine Arts στο στούντιο δραματικής τέχνης στο Πανεπιστήμιο New School, όπου ανέπτυξε τις ικανότητές του στην υποκριτική και ξεκίνησε να γνωρίζει καλύτερα τη δραματική τέχνη.

Πριν ακόμη αποφοιτήσει το 2000 από τη Δραματική Σχολή ενσάρκωσε τον άνθρωπο-ελέφαντα, έναν Άγγλος πολίτης που εξαιτίας μίας σπάνιας ασθένειας από την οποία έπασχε είχε δυσμορφίες στο σώμα του. Το εξαιρετικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι μία από τις ταινίες που τον ενέπνευσαν να γίνει ηθοποιός ήταν το «Elephant man» του Ντέιβιντ Λιντς.

Άλλη μία εμφάνιση που έκανε πριν πάρει το πτυχίο του ηθοποιού στα χέρια του ήταν εκείνη στη σειρά «Sex and the city» με την Τζέσικα Πάρκερ. Στη συνέχεια τον είδαμε και στην αμερικάνικη σειρά «Beat».

bradley-cooper-5'
instagram/bradleycooper__original

Μία ταξιδιωτική εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ άρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό όχι μέσα από κάποιον ρόλο αλλά ως παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής του του Lonely Planet «Treks in a wild world» του Discovery Channel. Είχε την τύχη να ζήσει μοναδικές εμπειρίες σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου. Σίγουρα είναι ανεκτίμητο να μπορείς με τη δουλειά σου να πηγαίνει στις Περουβιανές Άνδεις για να σκαρφαλώσεις στον πάγο και λίγο αργότερα να βρίσκεσαι στη Βρετανική Κολομβία και να κάνεις καγιάκ. Σίγουρα ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα θυμάται καλά το 2000 που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Η αναγνώριση ήρθε μέσα από την εκπομπή και ένα χρόνο αργότερα, το 2001, ο ηθοποιός θα συμμετείχε στην πρώτη του κινηματογραφική δουλειά. Το ντεμπούτο του έγινε με την ταινία «Wet hot American summer», η οποία είναι μία κομεντί σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν.

Φυσικά ο ρόλος του ήταν μικρός αλλά ήταν πολύτιμος στη φάση που βρισκόταν η καριέρα του. Η πορεία του από τότε ήταν ανοδική. Οι ταινίες διαδέχθηκαν η μία την άλλη. Η συμμετοχή του στο Hangover ήταν που απογείωσε το εισόδημά του. Από την πρώτη ταινία έβγαλε 600.000 δολάρια ενώ στη δεύτερη η αμοιβή του έφτασε τα 5 εκατομμύρια. Επόμενο βήμα για εκείνον ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία.

bradley-cooper-2

Πώς βίωσε την ασθένεια του πατέρα του

Ο Κούπερ έχει μοιραστεί με το κοινό προσωπικές του δύσκολες στιγμές. Μία από αυτές ήταν η απώλεια του πατέρα του αλλά και ο αγώνας που έδωσε για να νικήσει τον καρκίνο. Ο ίδιος στηρίζει τις πρωτοβουλίες που βοηθάνε τα άτομα που έχουν διαγνωστεί από τη νόσο.

Σε μία τέτοιου είδους εκδήλωση είχε αφηγηθεί την προσωπική του εμπειρία:

«Κάθεστε σε αυτό το La-Z Boy με τον ορό. Καθώς περπατάτε στην αίθουσα, βλέπετε τόσους πολλούς ανθρώπους που είναι μόνοι. Είναι ένα φρικτό περιβάλλον και σκέφτομαι πόσο τυχερός ήταν ο πατέρας μου που είχε κάποιον σαν εμένα να είμαι μαζί του σε αυτή τη φρικτή δοκιμασία».

Είχε συμπληρώσει: «Ήμουν απεγνωσμένος. Είναι πέρα από αγχωτικό όταν κάθεσαι σε αυτό το δωμάτιο και απλά παίρνεις τη διάγνωση και στη συνέχεια… πού πηγαίνεις μετά; Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει πολλή φροντίδα για τους ανθρώπους… το επίπεδο της μοναξιάς μπορεί να καταβάλει έναν άνθρωπο που περνά όλο αυτό».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bradley Cooper (@bradleycooper__original) στις

 

Οι σχέσεις του πριν την Ιρίνα Σάικ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ζει το έρωτα του με το μοντέλο από τη Ρωσία Ιρίνα Σάικ με την οποία έχει αποκτήσει και μία κόρη. Μπορεί τα δημοσιεύματα κατά καιρούς να τους θέλουν χωρισμένους ή τσακωμένους ωστόσο εκείνοι συνεχώς διαψεύδουν αυτές τις φήμες.

Ποια ήταν όμως η ερωτική ζωή του ηθοποιού πριν γνωρίσει τη σύζυγό του;

Ο γοητευτικός Μπράντλεϊ Κούπερ έχει άλλον έναν γάμο στο ενεργητικό του. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό Τζένιφερ Εσποζίτο που έγινε το 2006. Φαίνεται όμως ότι οι δυο τους δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά αφού η Τζένιφερ Εσποζίτο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου 4 μόλις μήνες μετά τον γάμο.

bradley-cooper-zoe-saldana
Ύστερα από τον αποτυχημένο πρώτο του γάμο θα συνάψει σχέση με τη Ρενέ Ζελβέγκερ. Η σχέση τους θα κρατήσει 2 χρόνια ωστόσο θα τελειώσει οριστικά το 2011 αφού σύμφωνα με τις φήμες το πιεστικό πρόγραμμα του Κούπερ δημιουργούσε πολλά προβλήματα.

Αρκετά δημοσιεύματα του τύπου ασχολήθηκαν με τη σχέση του με τη Σούκι Γουότερχαουζ . Ο λόγος που τράβηξε τόσο πολύ την προσοχή αυτή η σχέση ήταν το γεγονός ότι εκείνος ήταν 38 χρονών κι εκείνη μόλις 21.
Άλλες διάσημες που κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι είχαν ειδύλλιο με τον ηθοποιό ήταν η Κάμερον Ντίαζ και η Τζένιφερ Λόπεζ ωστόσο οι φήμες διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους.

 

Ο ίδιος πάντως θεωρεί τον ευατό του ρομαντικό. Όπως έχει τονίσει:
“Πιστεύω ότι η σχέση λειτουργεί καλύτερα όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν μια σχετική άνεση στον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους και υπάρχει ένα επίπεδο αρμονίας που ξεπερνά την απλή σωματική έλξη”, συνεχίζει ο Μπράντλεϊ τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να μοιραστείς οικειότητα τέτοιου είδους.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bradley Cooper (@bradleycooper__original) στις

Ο κεραυνοβόλος έρωτας με την Ιρίνα Σάικ

 

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είδε για πρώτη φορά από κοντά την Ιρίνα Σάικ στην απονομή των Όσκαρ και θαμπώθηκε από την εξωτική ομορφιά της. Εκείνη την περίοδο είχε σχέση με τη Σούκι Γουότερχαουζ ωστόσο οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά. Αυτός που μεσολάβησε για να γνωριστούν οι δυο τους ήταν ο φίλος του Κούπερ, Λεονάρντο ντι Κάπριο.

 

Όπως διαβάζουμε στο elle.gr άτομο του περιβάλλοντος του Κούπερ είχε πει για τη γνωριμία με την Ιρίνα: «Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Η Ιρίνα, πέρα από μια πολύ σέξι γυναίκα, είναι και μια χαρισματική προσωπικότητα με πολύ χιούμορ. Ο Μπράντλεϊ μιλάει συνεχώς γι’ αυτή στους κολλητούς του. Η σχέση τους φαίνεται σοβαρή».
Αυτό άλλωστε έδειξε και η ζωή αφού πλέον έχουν αποκτήσει μαζί μία οικογένεια.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bradley Cooper (@bradleycooper__original) στις

 

Η πατρότητα τον άλλαξε

Η αγάπη του για την οικογένειά του δεν κρύβεται. Όπως έχει δηλώσει:

«Υποθέτω ότι το να έχω ένα παιδί και να έχω μια δική μου οικογένεια – που είναι ένα θαύμα και κάτι που πάντα ονειρευόμουν – με έκανε ακόμα περισσότερο ανοιχτό και να είμαι παρών».

Η κόρη του και η οικογένειά του δεν του δίνει μόνο θετικά συναισθήματα στην προσωπική του ζωή αλλά τον έχει βοηθήσει να ιεραρχήσει τα πράγματα που θέλει να κάνει και στην επαγγελματική του. Όπως είχε δηλώσει:
«Πέρασα περίπου 15 χρόνια από ταινία σε ταινία και έπειτα έφθασα τα 39 και σταμάτησα και είπα: Τι πραγματικά θέλω να κάνω; Θέλω να πω την ιστορία του Τζόζεφ Μέρικ στο The Elephant Man (Ο Άνθρωπος Ελέφαντας). Έτσι έκανα αυτό για ένα χρόνο. Και τότε ήρθε η ιστορία “Ένα Αστέρι Γεννιέται” και έπειτα πέρασα τα επόμενα τέσσερα γυρίζοντας την ταινία».

Στο μέλλον έχει αποφασίσει να κάνει μόνο δουλειές που τον ενδιαφέρουν πραγματικά ακόμη κι αν χρειαστεί να ασχοληθεί μαζί τους μισή δεκαετία. Η ταινία «A Star Is Born» ήταν μία από τις επιθυμίες που πάντα είχε και έγινε πραγματικότητα.

bradley-cooper

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Lady Gaga: Η εκκεντρική «νέα βασίλισσα της ποπ» – Ο βιασμός στα 19, η ινομυαλγία, ο χωρισμός λίγο πριν τον γάμο και οι Χρυσές Σφαίρες

 

Σχετικά άρθρα