Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με σολομό, καρύδια και κολοκυθάκια

Θέλετε να φάτε μακαρόνια αλλά σε μια πιο υγιεινή… έκδοση; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή: σπαγγέτι με σολομό, καρύδια και κολοκυθάκια!

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως (βιολογικά καλύτερα),
  • 200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε λωρίδες,
  •  κουταλιές ελαιόλαδο,
  •  μέτρια κολοκυθάκια,
  • 2 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  •  κουταλιά ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι,
  • 1 φλ. (120 γρ.) τεμαχισμένη καρυδόψιχα,
  • 100 γρ. σκληρό κατσικίσιο τυρί (βιολογικό καλύτερα) τριμμένο (1 φλ. περίπου) ή σε νιφάδες,
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήματα

Βάζετε την καρυδόψιχα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να μυρίσει και να αρχίσει να ροδίζει. Την αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο, γιατί αν μείνει στο τηγάνι θα μαυρίσει.Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνετε να μαλακώσουν (παίρνουν λίγο περισσότερο για να ψηθούν από τα συνηθισμένα μακαρόνια). Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά.

Στο μεταξύ, κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, τα ξεσποριάζετε και ύστερα τα κόβετε σε μπαστουνάκια, μήκους 4-5 εκατοστών περίπου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και τα σοτάρετε μέσα, μαζί με το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού. Όταν ροδίσουν ελαφρά, ρίχνετε στο τηγάνι ½ φλ. νερό, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν για να μαλακώσουν.Ρίχνετε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε καλά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον καπνιστό σολομό. Το σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τα με το κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: xryssessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, αγκινάρες, πιπεριές και καρύδια

Για ποιο λόγο πρέπει να βάλεις τα καρύδια στη διατροφή σου;

 

Σχετικά άρθρα