Λαμπερή και συγκινημένη η Αριάν Λαμπέντ, η κούκλα σύζυγος του Λάνθιμου

Η 34χρονη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αριάν Λαμπέντ έλαμψε για άλλη μια φορά στο πλευρό του συζύγου της, Γιώργου Λάνθιμου στην τελετή των Όσκαρ 2019. Ο Λάνθιμος δάκρυσε τη στιγμή που η Ολίβια Κόλμαν παρέλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία η «Ευνοούμενη» και δίπλα του η Λαμπέντ φάνηκε το ίδιο συγκινημένη. Ποια είναι όμως η όμορφη σύζυγος του Έλληνα σκηνοθέτη που λάμπει στο πλάι του σε κάθε απονομή; Η Αριάν Λαμπέντ είναι από το 2013 παντρεμένη με τον Γιώργο Λάνθιμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

???? #oscar #oscars #yorgoslanthimos #oliviacolman #thefavourite

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Movies, Tv Shows & More (@pinkmancinema) στις

Η Αριάν Λαμπέντ

Η Αριάν Λαμπέντ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας. Οι γονείς της είναι και οι δύο Γάλλοι, η μητέρα της καθηγήτρια Γερμανικών και ο πατέρας της μαθηματικός. Η αγάπη τους για την ελληνική ομορφιά και τον πολιτισμό τούς έφερε στην Ελλάδα, όπου έπιασαν δουλειά στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο.

Στα έξι της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία και στα δώδεκά της επέστρεψε στη γενέτειρα των γονιών της στο Μπουρζ στη Γαλλία. Μετά από δέκα χρόνια σπουδών χορού, αποφάσισε στα 18 της χρόνια να ασχοληθεί με την υποκριτική, σπουδάζοντας στο Université de Provence στη Μασσαλία. Εκεί, γνώρισε την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη και μαζί με την Νάιμα Καρμπαχάλ ίδρυσαν το 2005 την καταξιωμένη σήμερα διεθνώς θεατρική ομάδα Vasistas.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ariane Labed captured with our green and gold silk dress inspired by the Treasury room of Toutankhamon! Congratulations to the amazing Yorgos Lanthimos and “The Favourite” for the 7 awards in @bafta . #thefavourite #zeusndione #yorgoslanthimos #arianelabed #zeusndionefw19-20 #zeusndioneicons #icons

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeus+Δione (@zeusndione) στις

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της, όταν την ανακάλυψε η Αθηνά Τσαγγάρη και της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Attenberg». Ταινία που χάρισε στην Λαμπέντ το βραβείο «Coppa Volpi Α΄» γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010.

Η συμμετοχή της στον “Αστακό”

Ο «Αστακός» σηματοδοτεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Λάνθιμου, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του, Ευθύμης Φιλίππου. Η ταινία συγκεντρώνει ένα διεθνές καστ, όπου πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, και η σύζυγός του. «Κάνω σινεμά για να είμαι ελεύθερη και πιστεύω ότι μπορείς να βρεις τρόπο να κάνεις όσα σου αρέσουν. Εννοείται ότι έχω κάνει πράγματα που σιχαίνομαι – για τα λεφτά βέβαια. Αυτό είναι κάτι που μαθαίνεις στην πορεία. Στόχος μου είναι να μπορώ να φτιάξω μια διαδρομή, μια καριέρα που να είναι σωστή για μένα και όχι για κάποιον άλλον. Πρέπει απλά να γουστάρω κάτι για να το κάνω», έχει αναφέρει σε συνέντευξή της.

Ο οίκος Chloé βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική γυναίκα για το άρωμα Nomade.

arian_lampent

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιώργος Λάνθιμος: Ο σκηνοθέτης που «ταξιδεύει» το ελληνικό σινεμά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πόσα βραβεία Όσκαρ κέρδισε τελικά η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου;

 

 

 

Σχετικά άρθρα