Χρήσιμα tips για να σου κρατάει το make up όλη μέρα!

Ξεκινάς από το σπίτι το πρωί και επιστρέφεις το βράδυ! Θέλεις επομένως το μακιγιάζ σου να διαρκεί όλη μέρα! Και ειδικά το make up που… κρύβει τις ατέλειες! Γίνεται; Μα και φυσικά! Οι επαγγελματίες δίνουν χρήσιμες συμβουλές και λύσεις!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το πετύχεις;

Να επιλέγεις το make up σου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, πρέπει να επιλέξεις και το ανάλογο make up. Για ξηρές επιδερμίδες, το ιδανικό είναι ένα make up σε υγρή μορφή. Για λιπαρές επιδερμίδες, χρειάζεται ένα προιόν απορροφητικό με ματ αποτέλεσμα.

Πώς να το εφαρμόσεις;

Πάρε το προϊόν στα χέρια σου, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και στη συνέχεια άπλωσέ το με τα χέρια, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Μη φτάσεις πολύ μέχρι τον λαιμό διότι θα “βαρύνεις” πολύ το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια το κονσίλερ!

Στη συνέχεια εφάρμοσε το κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους. Προσοχή: το κονσίλερ πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το μέικ-απ και για να φωτίζει το πρόσωπο αλλά και να “κρύβει” τις ατέλειες! Βάλε με τα δάχτυλα λίγο προϊόν για να καλύψεις τα σπυράκια!

Σπρέι φιξαρίσματος

Προτού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ ψέκασε την επιδερμίδα σου με ένα σπρέι φιξαρίσματος του μακιγιάζ για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όλη μέρα!

Extra tip: Απόφυγε τα make up που είναι πλούσια σε σιλικόνη. Αν και δείχνουν να κρατάνε εκείνη την ώρα που τα εφαρμόζεις στη συνέχεια φθίνουν μέσα στη μέρα!

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Make up: Κάντο σωστά!

Make up tutorial για αρχάριες: η σωστή εφαρμογή της σκιάς

Diy make up tips που θα λατρέψεις!

 

 

 

Σχετικά άρθρα