Η 15χρονη Ξένια ρωτά

Τι πρέπει να κάνει ο σύντροφός μου για να μην πονέσω στο σεξ;

Θα κάνω έρωτα για πρώτη φορά, αλλά φοβάμαι ότι θα πονέσω! Το αγόρι μου μού υποσχέθηκε πως δεν θα κάνει απότομες κινήσεις, αλλά και πάλι έχω αυτή την ανησυχία μέσα μου. Τι να κάνω για να χαλαρώσω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ρήξη του παρθενικού υμένα προκαλεί μικρού βαθμού πόνο. Η ποσότητα του αίματος ανακατεύεται με τα υγρά του κόλπου και το αίμα σταματάει μετά από δύο έως τρία εικοσιτετράωρα.

Το αίσθημα του πόνου είναι όμως καθαρά υποκειμενικό. Αυτό που κάποιος θεωρεί πόνο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι απλή ενόχληση.

Επομένως, η διαβεβαίωση ότι θα πονέσετε λίγο ή πολύ δεν ευσταθεί. Αν οι ανησυχίες σας είναι υπερβολικές και ο φόβος σας μεγάλος, ενδεχομένως η λύση να είναι να αναβάλλετε προς το παρόν τη διαδικασία, μέχρις ότου νιώσετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο φίλο σας και αποκτήσετε μεγαλύτερη εξοικείωση.

Ζήσης Παπαθανασίου

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτη φορά σεξ: Νομίζω πως είμαι έτοιμη αλλά έχω κάποιους φόβους και αναστολές…

Πρώτη φορά σεξ: Πότε μια γυναίκα νιώθει έτοιμη να κάνει έρωτα;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X