Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις κάποιον αλλά να είναι σε σχέση; Σε όλους μπορεί να τύχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Τι γίνεται όμως αν σε ελκύουν πάντα μόνο τέτοιες περιπτώσεις; Τι γίνεται αν είσαι μονίμως ερωτευμένη με άτομα που δεν μπορείς να έχεις, με άλλα λόγια σε ελκύουν οι αδιέξοδες καταστάσεις; Αν αυτό το… λάθος επαναλαμβάνεται, τότε μάλλον δεν είναι λάθος ή τυχαίο αλλά συνειδητή ή τουλάχιστον ασυνείδητη επιλογή!

Γιατί σου συμβαίνει αυτό; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Παρακάτω θα βρεις τις πιθανές αιτίες!

Είσαι υπερβολικά ρομαντική και θέλεις να ζήσεις μια ρομαντική ιστορία!

Το έχεις δει σε όλες τις ρομαντικές ταινίες, το έχεις διαβάσει σε βιβλία, όλες οι ερωτικές ιστορίες είναι αδιέξοδες! Οι δυο πρωταγωνιστές είναι τρελά ερωτευμένοι αλλά υπάρχουν τρελά εμπόδια μέχρι την ένωσή τους, αν αυτό συμβεί ποτέ ή αν δεν καταλήξουν να ενωθούν στο… θάνατο! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, που τελειώνει με διπλή αυτοκτονία! Ωστόσο, αυτά υπάρχουν μόνο στη λογοτεχνία και εδώ είμαστε real life! Οπότε πρέπει να κατέβεις από το συννεφάκι σου και να δεις καθαρά μπροστά σου, κάτι πιο ρεαλιστικό!

erotas romantikos

“Το να καλλιεργείς αυτή τη… δυστυχία ευνοεί έντονες εμπειρίες, μοναδικές στιγμές βγαλμένες από ταινία! Αντιθέτως το να καταλήγεις έτσι απλά με αυτόν που θες, μπορεί να σου φανεί βαρετό και καθόλου συναρπαστικό”, λένε οι ειδικοί.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης!

Πέρα από την τάση “drama queen” που έχουν τα άτομα που επιλέγουν τέτοιες σχέσεις, υπάρχει και η έλλειψη αυτοπεποίθησης που παίζει μεγάλο ρόλο στις επιλογές τους. Είναι μια τάση… αυτομαστιγώματος. Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, πιστεύεις ότι δεν αρέσεις, επιλέγεις και τα άτομα που θα σου επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς σου! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: επιλέγεις  άτομα σε σχέση που μπορεί μεν να σε θέλουν αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαλύσουν τη σχέση τους για σένα!

Φοβάσαι τη δέσμευση!

erotas apogoiteysi

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος που επιλέγεις τέτοιες σχέσεις είναι ότι φοβάσαι τη δέσμευση! Φοβάσαι να κάνεις μια πραγματική σχέση και βρίσκεις “ψεύτικες” δικαιολογίες για να ξεγελάσεις ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό! Είτε έχεις πληγωθεί από παλιότερη σχέση είτε φοβάσαι να… μπεις σε μια σταθερή σχέση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει εκ των πραγμάτων να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις που δεν είσαι ίσως έτοιμη να κάνεις…

Πώς να ξεφύγεις από τις αδιέξοδες καταστάσεις;

Η Emma Scali, Ειδική σε θέματα σχέσεων συνιστά ότι για να καταφέρει κάποιος να ξεκολλήσει από αδιέξοδες καταστάσεις, πρέπει να μάθει τι ακριβώς ζητά από μια σχέση, τι τον ικανοποιεί στον άλλο. Για να φτιάξουμε μια σχέση που μας ικανοποιεί συναισθηματικά, πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που ταυτίζεται με αυτό που είμαστε κι αυτό που ψάχνουμε”, συμβουλεύει η ειδικός.

Προτού ξεκινήσεις να διεκδικείς ή να φλερτάρεις κάποιον πρέπει να έχεις στο νου σου τα ακόλουθα:
  • Να ξέρεις ξεκάθαρα τι σε κάνει ευτυχισμένη στον έρωτα
  • Να έχεις ορίσει τι θέλεις από μια σχέση
  • Να κάνεις μια επιλογή ανάμεσα στις καλές και τις υπερβολικές απαιτήσεις σου!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

Είναι σαν να τα έχουμε αλλά θέλει άλλη… Πώς να του δείξω το ενδιαφέρον μου;

Γιατί μένουμε σε αδιέξοδες σχέσεις; Φταίνε οι ίδιοι οι φόβοι μας…

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα