Τι λέει η Ξένια Καλογεροπούλου για την αναβίωση ελληνικών ταινιών στο θέατρο;

H γνωστή ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρω1νο» και μεταξύ άλλων μίλησε για την αναβίωση ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών στο θέατρο. Η Καλογεροπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1958, στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή».

Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά». Από το 1965 ως το 1975 σχημάτισε το δικό της θίασο μαζί με τον τότε σύζυγό της, γνωστό ηθοποιό Γιάννη Φέρτη. Το 1984 ίδρυσε το Θέατρο Πόρτα.

Η «βετεράνος» ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για την τάση που υπάρχει τελευταία, να αναβιώνουν οι ελληνικές ταινίες στο θέατρο, και είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβαίνουν παλιές ελληνικές ταινίες στο θέατρο, μου φαίνεται λίγο γελοίο. Αν παίξει κάποια το ρόλο μου δεν με αφορά, δε θα πάω να το δω γιατί θα βαριέμαι». Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στο βιβλίο που έγραψε για τον αγαπημένο της σύζυγο, με τίτλο «Γράμμα στον Κωστή», και την στιγμάτισε, αλλά και στα μαθήματα pilates που παρακολουθεί εδώ και χρόνια, καθώς όπως τόνισε, τη βοηθά πολύ αυτό το είδος της γυμναστικής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιώργος Κωνσταντίνου: Γιατί αρνήθηκε να παίξει στο «Χτυποκάρδια στα θρανία»;

Λαζόπουλος – Ντενίση: Αγκαλιές και φιλιά στην πρεμιέρα του «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Σχετικά άρθρα