Κανείς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του άντρα που «έχασα»…

Είμαι χήρα και έχω δύο αγόρια 11 και 13 ετών. Δυστυχώς, από τη στιγμή που έχασα τον άντρα μου, νιώθω μοναξιά και οι επιλογές που έκανα στις σχέσεις μου ήταν λάθος. Να σημειώσω ότι είμαι μια εμφανίσιμη γυναίκα χωρίς πολλή αυτοπεποίθηση θα έλεγα.

Η τελευταία μου σχέση με πλήγωσε πολύ. Έκανα σχέση με έναν άντρα 40 ετών, ο οποίος είχε μια σεξουαλική δυσλειτουργία. Δεν μπορούσε να εκσπερματώσει. Είχε διαφορά προβλήματα και επαγγελματικά. Στο τέλος μου φάνηκε ότι το έβαλε στα πόδια. Πρώτη εγώ την τελείωσα τη σχέση και μετά μου είπε ότι το ήθελε κι αυτός. Έβλεπα ότι αυτή η σχέση μου άφηνε πολλά κενά αλλά πληγώθηκα πολύ.

Τι συμβαίνει με αυτούς τους τύπους;

 Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Όλγα Κωνσταντίνου:

Διαβάζοντας την ιστορία σας εστίασα στην αρχή σε αυτό που γράφετε  για τα «κενά» που σας άφηνε αυτός ο σύντροφος και σκέφτομαι πόσο ταιριάζει  ίσως αυτή η λέξη με το «κενό»  της απώλειας του συζύγου σας. Αν και δεν μας γράφετε κάτι περισσότερο για την απώλεια σας αυτή αναρωτιέμαι για το κενό που έχει αφήσει αυτή η απώλεια στη ζωή σας και πόσο ίσως συνδέεται με τις επιλογές που κάνετε στους συντρόφους σας.

Ο θάνατος ενός συζύγου είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία. Εκτός από την πραγματική απώλεια του προσώπου συνοδεύεται και από άλλες συμβολικές απώλειες όπως η απώλεια του εισοδήματος, η αλλαγή του τρόπου ζωής, η αποδιοργάνωση της οικογένειας κτλ. Αναρωτιέμαι εάν επιλέγοντας συντρόφους που σας αφήνουν «κενά», όπως  λέτε, κατά κάποιον τρόπο μπορεί να μεταφέρετε το μήνυμα ότι «…κανείς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του άντρα που έχασα…».

Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν υπάρχει μια πλευρά σας που θα δυσκολευόταν πολύ να βρείτε έναν σύντροφο που θα σας κάλυπτε απόλυτα καθώς αυτό θα σήμαινε ίσως γι’ αυτή σας την πλευρά ότι καλύψατε το «κενό» του συζύγου σας και αυτό με τη σειρά του θα σήμαινε ίσως ότι τον προδίδετε, ίσως ότι προχωράτε πια τη ζωή σας, ίσως μπορείτε να κάνετε όνειρα για το μέλλον μαζί του, ίσως ότι τα παιδιά σας θα δυσκολεύονταν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ίσως δηλαδή τελικά, επιλέγοντας συντρόφους με «κενά» καλύπτετε μια πλευρά σας αφοσιωμένη στη ζωή σας πριν την απώλεια του συζύγου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα