Κρίση στον Καναδά: Ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Τριντό

Στη δίνη σκανδάλου φαίνεται πως έχει μπλέξει η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό, καθώς η αντιπολίτευση ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού, αναφορικά με καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.

Τις καταγγελίες έκανε η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τριντό, Τζόντι Ουίλσον-Ρέιμπουλντ, η οποία κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της καναδικής Βουλής.

Η Ρέιμπουλντ δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις από το περιβάλλον του πρωθυπουργού για να παρέμβει στο δικαστικό σύστημα προκειμένου να βοηθήσει μια εταιρεία-κολοσσό των κατασκευών, την SNC-Lavalin να αποφύγει την προσαγωγή της σε δίκη για δωροδοκία αξιωματούχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Οι καταγγελίες της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης έφεραν τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά με τον Άντριου Σιρ, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, να ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση  SNC-Lavalin.

Ο ηγέτης των συντηρητικών δήλωσε ότι τον αηδίασε και του προκάλεσε φρίκη η κατάθεση της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά είπε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν η αντιπολίτευση θα υποβάλει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης των Φιλελεύθερων υπό τον Τριντό λόγω της υπόθεσης.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έκρινε εξάλλου ότι πρέπει να παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδιακής δημόσιας διοίκησης του Καναδά, διότι υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές ενέργειες στην υπόθεση της SNC-Lavalin.

Απαντώντας ο Τζάστιν Τριντό αμφισβήτησε τα όσα ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός του και σημείωσε «επιμένω σθεναρά, όπως έκανα εξαρχής, ότι εγώ και το προσωπικό μου ενεργήσαμε πάντα με προσήκοντα και επαγγελματικό τρόπο».

«Διαφωνώ απόλυτα με τους χαρακτηρισμούς για τα γεγονότα», πρόσθεσε και απέρριψε την απαίτηση του Άντριου Σιρ, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παραιτηθεί, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν στις κάλπες ποιος θεωρούν πως έχει δίκιο.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τριντό και Μακρόν… λικνίζονται στον ρυθμό αρμένικης μουσικής (βίντεο)

Σοκ: Ο Τζάστιν Τριντό κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Τζαστίν Τριντό: Έκλεψε πάλι τις εντυπώσεις με τη «διπλωματία της… κάλτσας» (Φωτό)

Τ.Τριντό: Ο ωραίος πρωθυπουργός του Καναδά! Ο τραγικός θάνατος του αδελφού του και η οικογενειά του

Σχετικά άρθρα