Οριστική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία πρώτης κατοικίας

Σε ομόφωνη απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέληξαν κυβέρνηση και τραπεζίτες μετά από μαραθώνια συνάντηση, που στο Μαξίμου ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο-διάδοχος του νόμου Κατσέλη που λήγει την Παρασκευή θα εισαχθεί με νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τεθεί προς ψήφιση.

Πρόκειται για ένα από τα ανοιχτά μέτωπο μεταξύ Αθήνας και δανειστών, καθώς εκκρεμούσαν οι ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες ζητούσαν οι θεσμοί για μην μπορούν να υπάγονται στρατηγικοί κακοπληρωτές με περουσιακά στοιχεία.

Συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ανέφεραν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε «θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10», ενώ πρίν ια γίνει «επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι έπειτα από πολύωρη διαπραγμάτευση, ο αρμόδιοι υπουργοί, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κ. Απαλαγάκη, ολοκλήρωσαν ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψηφίζεται έως την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ποιοι κερδίζουν από το νέο καθεστώς;

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ποιες αλλαγές προβλέπει το νέο κυβερνητικό σχέδιο;

Σχετικά άρθρα