Άγχος: Πόσο βασανιστική μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σου;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω ένα πρόβλημα. Έχω κάτι σαν τικ θα έλεγα. Κάθε φορά που αγχώνομαι και έχω στρες κάνω έναν περίεργο ήχο με τον λαιμό μου σαν να έχω κάτι και θέλω να τον καθαρίσω.

Επίσης, εδώ και 2 μήνες, ενώ νυστάζω και θέλω πολύ να κοιμηθώ δεν μπορώ με τίποτα. Μου έρχονται όλες οι σκέψεις στο μυαλό, ένα περίεργο άγχος και ένα αίσθημα φόβου ότι κάτι θα συμβεί.

Τι μπορώ να κάνω για το καταπολεμήσω;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά κυρίως ανεύθυνο να επιχειρήσω να βγάλω «διάγνωση». Όπως επίσης, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σας δώσω συμβουλές για κάτι για το οποίο δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Αυτά που μου περιγράφετε μου ακούγονται σαν εκφράσεις άγχους. Όμως, χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει στη ζωή σας και ειδικά αυτή την περίοδο, δεν μπορώ να σας κατευθύνω σωστά και δεν θα ήθελα να «μείνετε» σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για περισσότερο χρόνο.

Θα σας πρότεινα να δείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, έτσι ώστε να μπορέσετε να εξετάσετε μαζί τι είναι αυτό που σας συμβαίνει αυτή την εποχή, τι σας πυροδοτεί το άγχος, τι μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτη σε τέτοιες καταστάσεις. Ο ειδικός, αφού θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό και σας γνωρίσει καλύτερα, θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει και να κατευθύνει στη λύση του προβλήματος.

Ο λόγος που αποφεύγω να σας δώσω κάποια άλλη συμβουλή είναι γιατί γνωρίζω πως η κατάσταση που βιώνετε είναι πολύ βασανιστική και οτιδήποτε σας πω μπορεί να είναι από αναποτελεσματικό έως και λανθασμένο για τη δική σας περίπτωση. Κατά την προσωπική μου γνώμη, το σωστότερο θα ήταν να δείτε κάποιον ειδικό.

Ελπίζω να βρείτε σύντομα ανακούφιση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσο μπορεί να βλάψει το άγχος τον εγκέφαλο μας;

Γιατί το άγχος μπορεί να… καταστρέψει τη μνήμη σου;

Το άγχος δεν με αφήνει να ζήσω. Πώς θα το σταματήσω;

Άγχος: Μπορείς να σταματήσεις να τα παίρνεις όλα προσωπικά;

Σχετικά άρθρα