Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ΑΟΖ μας»

Σημαντικές εξελίξεις σηματοδοτεί ο εντοπισμός «φλέβας» φυσικού αερίου στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ που βάζει πλέον και την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του ενεργειακού τομέα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ λέει μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας  Γιώργος Λακκοτρύπης.

Τα κοιτάσματα αυτά είναι μεν της Κύπρου, αλλά είναι και της ΕΕ, σημειώνει ο κ. Λακκοτρύπης και αποκαλύπτει ότι άλλες πέντε γεωτρήσεις προγραμματίζονται για το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος τις αντιμετωπίζουν ψύχραιμα με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα.

Το μέγεθος του κοιτάσματος κυμαίνεται από 5 έως 8 τρισ. κυβικά πόδια και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Προκειμένου δε, να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου που περιέχεται στον ταμιευτήρα θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το κοίτασμα διασφαλίζει την παρουσία της Exxon – Mobil στην περιοχή,  κάνοντας λόγο για ενδιαφέρον της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Πηγή: ert.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εντοπίστηκε «φλέβα» φυσικού αερίου στον στόχο «Γλαύκος-1» της κυπριακής ΑΟΖ

Σχετικά άρθρα