Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις;

Σταδιακά ο καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα φτάσει και η στιγμή να βγούμε ξανά στις παραλίες.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο, εάν δεν έχουμε ήδη ξεκινήσει, όλες μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε δίαιτα.

Ο άλλος λόγος είναι ότι η διατήρηση του σωστού βάρους, μέσω της άσκησης και της διατροφής, κάνει πολύ καλό στην υγεία και φυσικά τη σιλουέτα μας.

Ποια είναι, όμως, μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη δίαιτα; Γιατί σχεδόν πάντα φοβόμαστε ότι δίαιτα σημαίνει πείνα;

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί πώς θα μπορέσεις να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάσεις:

Μην χάνεις γεύματα

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία της δίαιτας, έχουμε πάντα την τάση να… πηδάμε γεύματα, θεωρώντας ότι εάν φάμε λιγότερο, το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα είναι και πιο εντυπωσιακό αλλά και πιο σύντομο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τις πολύ αυστηρές δίαιτες, που έχουν μέσα το στοιχείο της στέρησης, καθώς αυτό μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ και να μην έχουμε τελικά την επιθυμητή κατάληξη. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν θα πρέπει να μειώσουμε απότομα τις μερίδες που τρώμε.

Μην κόβεις τα σνακ

Στο πλαίσιο μιας δίαιτας, συνήθως τείνουμε να απαγορεύουμε στον εαυτό μας τα σνακ! Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτό δεν είναι σωστό, καθώς δεν θα πρέπει να… τιμωρούμε διατροφικά τον οργανισμό μας, αλλά να τον βοηθήσουμε να συνηθίσει σε διαφορετικές και πιο υγιεινές γεύσεις. Αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, μούσλι ή ακόμα και σοκολάτα υγείας είναι πολύ καλές και περιορισμένες θερμιδικά επιλογές. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Μην βιάζεσαι

Ο βασικός κανόνας σε μια δίαιτα είναι να πάρεις τον χρόνο σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορείς σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα να χάσεις πολλά κιλά, μιας και αυτό δεν είναι βασικά καλό για την υγεία σου. Επίσης, τα γεύματά σου πρέπει να έχουν διάρκεια 30 λεπτά, κατά τα οποία θα πρέπει να μασάς αργά.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να λάβει το σήμα του αισθήματος του κορεσμού. Έτσι αποφεύγεις το να τρως παραπάνω από όσο πρέπει.

Βάρος στις ίνες

Στο πλαίσιο μιας δίαιτας, σκοπός δεν είναι να τρώμε λιγότερο, αλλά να τρώμε σωστότερα. Σε αυτό βοηθούν πολύ οι ίνες, που βρίσκονται σε διάφορες τροφές, όπως τα όσπρια, το ψωμί ολικής, τα δημητριακά, τα αποξηραμένα φρούτα κλπ.

Αυτό που κάνουν οι ίνες είναι να περιορίζουν τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε, καθώς εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού, κάνοντάς μας δηλαδή να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι. Επιπλέον, οι ίνες βοηθούν στην απορρόφηση των εντερικών λιπιδίων, οπότε καλό θα είναι να προτιμάμε ρύζι και ζυμαρικά πλήρη.

Επίλεξε σωστές τροφές

Για να χάσεις κιλά, οι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να επιλέξεις να βάζεις στο πιάτο σου σωστές τροφές. Τέτοια είναι η γλυκομαννάνη (konjac), που με φυσικό τρόπο σου «κόβει» την πείνα. Το βότανο αυτό, μπορεί να καταναλωθεί σε σούπες ή σε κάποια κρέμα για επιδόρπιο. Επειδή πρόκειται για ένα σχετικά λιπαρό συστατικό, καλό θα είναι να συνδυαστεί με ένα λιγότερο λιπαρό κρέας, όπως το στήθος κοτόπουλου.

kotopoulo xaloumi

 

Ενυδατώσου επαρκώς

Στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή ενυδάτωση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό, αφεψήματα (όπως πράσινο τσάι) και γενικότερα υγρά που ΔΕΝ περιέχουν ζάχαρη. Ξέχνα τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς, διότι περιέχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης ή παραγώγων της ζάχαρης και φυσικά με μέτρο η κατανάλωση αλκοόλ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον επιλέγεις να κάνεις μια δίαιτα για να χάσεις κιλά, καλό θα είναι να επισκεφθείς έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, ο οποίος και θα σε κατευθύνει αρμοδίως και όπως πρέπει, πάντα βάσει των αναγκών του οργανισμού σου.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κάνω δίαιτα. Επιτρέπεται να φάω σουβλάκι ή όχι;

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα για να χάσεις κιλά;

Πλήρης δίαιτα για να χάσεις κιλά σε μέση και πόδια!

Σχετικά άρθρα