Γκλεν Κλόουζ: Η ηθοποιός που μετράει 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ αλλά δεν έχει κερδίσει ούτε ένα – Η αίρεση που ήταν μικρή και τα 3 διαζύγια

Η Γκλεν Κλόουζ μπορεί να μην πήρε για ακόμη μία φορά το Όσκαρ ωστόσο έχει κερδίσει τον σεβασμό τόσο του κοινού όσο και των κριτικών. Μπορεί φέτος να είχε την «τριπλέτα» της επιτυχίας, δηλαδή τα βραβεία ερμηνείας από τα Critics’ Choice Awards, τις Χρυσές Σφαίρες και το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) που συνήθως μετά οδηγούν στο Όσκαρ, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο ούτε την 7η φορά που ήταν υποψήφια.

Ρίχνοντας μία ματιά στη ζωή της καταλαβαίνεις ότι περνώντας μέσα από… ιδιαίτερες καταστάσεις δημιούργησε μία ιδιοσυγκρασία που της χρησίμευσε στην υποκριτική. Οι γονείς της έζησαν μία αντισυμβατική, κατά κάποιον τρόπο, ζωή και οι επιλογές τους σίγουρα επηρέασαν τα παιδιά τους ανάμεσά τους και την Γκλεν Κλόουζ.

Η Γκλεν Κόουζ έχτισε μία καριέρα που δεν εξαντλείται στις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη που τόσο την αγάπησε αλλά επίσης σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε μιούζικαλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Real Glenn Close (@glennclose) στις

Τα πλουσιοπάροχα παιδικά χρόνια

Η Γκλεν Κλόουζ γεννήθηκε στις 19 Μάρτη 1947 στο Γκρίνουιτς. Γονείς της ήταν η Μπετίν και ο Γουίλιαμ Κλόουζ ο οποίος ήταν γιατρός και μάλιστα κούραρε τον πρόεδρο του Κονγκό/Ζαΐρ. Η Γκλεν Κλόουζ μεγάλωσε σε μία εύπορη οικογένεια πράγμα που πολλές φορές προσπαθούσε να κρύψει ώστε να καταφέρει να σταθεί στα δικά της πόδια. Η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς είναι δεύτερη ξαδέρφη της.

Σε ανάρτησή της στο Instagram είχε περιγράψει με τον δικό της τρόπο τη ζωή της μητέρας της Μπετίν: «Η πανέμορφη μητέρα μου Μπετίν. Παντρεύτηκε στα 18. Έστιελε τον άντρα της στον πόλεμο με το Αεροπορικό Σώμα Στρατού στα 19. Γέννησε την αδερφή μου Τίνα στα 20. Έχασε τον μοναδικό της αδερφό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πατέρα της και το τρίτο της παιδί μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 24 χρόνων.»

Η μητέρα της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

My beautiful Mama, Bettine. Married at 18. Sent her husband off to war, with the Army Air Corp at 19. Had my sister, Tina at 20. Had lost her only brother in WWII, her father and her third child by the time she was 24. Our beloved Moo.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Real Glenn Close (@glennclose) στις

Όσο ήταν παιδί η Γκλεν Κλόουζ ζούσε στον κτήμα του παππού της στο Γκρίνουιτς μαζί με τους γονείς της. Η ίδια πιστεύει ότι οφείλει την κλίση της στην υποκριτική στα παιχνίδια που έπαιζε όταν ήταν μικρή στο Γκρίνουιτς.
Όπως έχει πει: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι μέρες που πέρασα τρέχοντας ελεύθερη στην εξοχή του Κονέκτικατ με μία αχαλίνωτη φαντασία, παίζοντας οποιονδήποτε χαρακτήρα απαιτούσαν τα παιχνίδια μας, είναι ένας από του λόγου που το να υποδύομαι ρόλους μου φαινόταν τόσο φυσικό»

 

Η υποκριτική την «έσωσε» από την αίρεση που ήταν οι γονείς της

Οι γονείς της, όσο η ίδια ήταν σε μικρή ακόμη ηλικία, ακολούθησαν μια αίρεση στην οποία παρέμειναν για 15 χρόνια, ζώντας σε κοινοτικά κέντρα. Η ίδια είχε περιγράψει την οργάνωση MRA ως μία αίρεση που τους όριζε όλες τις πτυχές της ζωή τους. Από τα ρούχα που θα φορούσαν μέχρι το τί ήταν επιτρεπτό να πουν. Η επιθυμία της να γίνει ηθοποιός ήταν που της επέτρεψε να ξεφύγει από αυτή την αίρεση. Όπως είχε πει: «Έχω εδώ και καιρό συγχωρέσει τους γονείς μου για όλα αυτά. Είχαν τους λόγους τους που έκαναν αυτή την επιλογή και τους καταλαβαίνω. Είχε επώδυνες επιπτώσεις στα παιδιά τους, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Όλοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε, σωστά; Πιστεύω ότι αυτό που με έκανε να γλιτώσω πιο πολύ από όλα ήταν η επιθυμία μου να γίνω ηθοποιός».

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η Κλόουζ ταξίδευε με τη μπάντα της αίρεσης εν ονόματι «Up with people», έχοντας αποφοιτήσει από το εσωτερικό σχολείο Rosemary Hall. Στα 22 της απομακρύνθηκε από την αίρεση, παρακολουθώντας μαθήματα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο «The College of William and Mary» στη Βιρτζίνια, με κατεύθυνση το θέατρο. Στο θέατρο του Πανεπιστημίου ήταν που ξεκίνησε τη σοβαρή της εκπαίδευση ως ηθοποιός.

glen-close

Από το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο τέθηκε υποψήφια για Όσκαρ

Η Γκλεν Κλόουζ μπορεί να άργησε λίγο να παίξει στη μεγάλη οθόνη ωστόσο τράβηξε τα βλέμματα από την πρώτη της δουλειά. Τα πρώτα της βήματα θα γίνουν στο θέατρο. Το 1974 πατάει για πρώτη φορά το πόδι της στο σανίδι σε σκηνή της Νέας Υόρκης. Ακολουθεί το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το 1975 με την τηλεοπτική σειρά «Great performances».

Ο πρώτος ρόλος που της ανατέθηκε στον κινηματογράφο ήταν εκείνος της γυναίκας, μητέρας και πολιτικού στη ταινία «The world According to Garp». Η Γκλεν Κλόουζ έκανε τον σκηνοθέτη της Ρόι Χιλ να μην μετανιώσει ούτε στιγμή για την επιλογή του. Με την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη θα κερδίσει και την πρώτη της υποψηφιότητα για «Όσκαρ».

glen-close-3'
instagram/glennclose

Έχει 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ούτε μία νίκη!

Η Γκλέν Κλόουζ δεν κέρδισε στην πρώτη της υποψηφιότητα ούτε και στις επόμενες 6! Φέτος μέτρησε την 7η υποψηφιότητά της για Όσκαρ ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία «The Wife». Μπορεί να μην πήρε το Όσκαρ για ακόμη μία φορά ωστόσο έσπασε ένα ρεκόρ. Πλέον είναι η ηθοποιός που έχει τεθεί τόσες φορές υποψήφια για Όσκαρ χωρίς να το έχει κερδίσει ούτε μία φορα. Αντίστοιχα στους άντρες το ρεκόρ κατέχει ο Πίτερ Ο’ Τουλ, με οκτώ υποψηφιότητες χωρίς ούτε μία νίκη.

 

 

Ήταν για πρώτη φορά υποψήφια το 1983, πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Όπως είπαμε ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στις τελετές ως υποψήφια για τον β’ γυναικείο ρόλο για τον ρόλο της στην ταινία «The World According to Garp» (1982). Ακολούθησαν άλλες δύο για Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου: για τη «Μεγάλη Ανατριχίλα» (1983) και το «The Natural» (1984). Το 1988 ήταν υποψήφια για Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την «Ολέθρια Σχέση» (1987). Έναν χρόνο μετά ήταν και πάλι υποψήφια για το «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1988). Το 2011, ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια, τέθηκε για 6η φορά υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Albert Nobbs». Και φέτος φτάσαμε αισίως στην 7η υποψηφιότητας με το «The Wife» (2017) και μαζί στην 7η ήττα.
Μπορεί η Γκλεν Κλόουζ να έχει χάσει τόσες φορές μέσα από τα χέρια της το Όσκαρ ωστόσο η ερμηνευτική της δεινότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Η ειρωνεία σε αυτή την ιστορία είναι ότι η Γκλεν Κλόουζ το 1994 είχε απονείμει στην 73χρονη τότε Ντέμπορα Κερ («Οσο υπάρχουν άνθρωποι», «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», «Κβο βάντις» κ.ά) τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο, καθώς μετρούσε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ αλλά ούτε μία νίκη… Μπορεί η Γκλέν Κλόουζ να την έχει ξεπεράσει σε υποψηφιότητες αλλά έχει ακόμη μπροστά της καιρό να αποκτήσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο.
Φυσικά δεν της λείπουν άλλα βραβεία. Η Κλόουζ έχει βραβευτεί με 3 Τόνι, 3 Έμμυ, 2 Χρυσές Σφαίρες και 1 Screen Actors Guild Award.

glen-close-al-patsino

Οι 3 γάμοι και τα διαζύγια

Η Γκλεν Κλόουζ είναι μία γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της και στην προσωπική της ζωή είχε εμπειρίες. Η ηθοποιός μπήκε από μικρή στα… δύσκολα αφού ο πρώτος της γάμος έγινε στην ηλικία των 22 ετών. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει τον πρώτο της γάμο ως «κανονισμένο», με άλλα λόγια… προξενιό. Βέβαια εν τέλει δεν διήρκησε πολύ αφού η Γκλέν Κλόουζ έμεινε παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος ήταν κιθαρίστας και τραγουδοποιός στο συγκρότημα που ήταν μέλος και η ίδια, για δύο μόλις χρόνια. Όλα τελείωσαν πριν ακόμη εκείνη ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο. Το 1984 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τζέιμς Μάρλας, με τον οποίο όμως χώρισε τρία χρόνια αργότερα.
Η ηθοποιός μάλλον είδε ότι ο γάμος δεν της ταίριαζε και τόσο. Όταν γνώρισε τον παραγωγό Τζον Σταρκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The World According to Garp» παρόλο που ξεκίνησε σχέση μαζί του και απέκτησαν μαζί και την κόρη τους, Άνι Στάρκ, δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Τρία χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης τους το ζευγάρι χώρισε. Η Άνι Στάρκ ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας της και έγινε και η ίδια ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fan_page Russia ???????? (@glennclose_ourlove) στις

 

 

Η Κλόουζ ύστερα από τον χωρισμό της με τον πατέρα της κόρης της το 1995 αρραβωνιάστηκε τον Steve Beers με τον οποίο δεν παντρεύτηκε ποτέ και η σχέση τους τελείωσε το 1999. Το 2006 η Κλόουζ έκανε τον τρίτο της γάμο με τον David Evans Shaw τον Φεβρουάριο του 2006. Ο τελευταίος ήταν και ο μακροβιότερος γάμος της ωστόσο έφτασε κι εκείνος στο τέλος του το 2015.

 

glen-close-2

Υποστηρίζει ότι η σεξουαλικότητα δεν χάνετε με τα χρόνια

 

Μπορεί οι γάμοι της Γκλεν Κλόουζ να μην είχαν αίσιο τέλος ωστόσο η ίδια νιώθει ότι στα 72 της χρόνια δεν έχει χάσει τη σεξουαλικότητά της.

Όπως έχει εξομολογηθεί πρόσφατα:
«Νιώθω τόσο ελεύθερη και δημιουργική, τόσο σεξουαλική και ανυπόμονη, όσο ποτέ προηγουμένως. Και η ειρωνεία είναι ότι σκέφτομαι: “Πόσος καιρός μου μένει ακόμα;”. Υπάρχουν τόσα πράγματα που θέλω να κάνω. Είναι μια από τις ειρωνείες, υποθέτω, το ότι αρχίζουμε να νιώθουμε άνετα στο πετσί μας όταν πια είναι αργά στη ζωή μας, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχουμε αρκετό χρόνο για να επωφεληθούμε από αυτό. Είμαι τόσο χαρούμενη που κάνω αυτό που κάνω γιατί, αν και δεν είμαι ηθοποιός της μεθόδου και δεν χρησιμοποιώ τη ζωή μου για να παίξω, η δουλειά μου ακόμα εξελίσσεται. Περιμένω λοιπόν με ενθουσιασμό να δω τι θα έρθει μετά. Αυτή τη στιγμή, απολαμβάνω απλώς την αίσθηση. Αισθάνομαι ενθουσιασμένη».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Real Glenn Close (@glennclose) στις

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Rami Malek: Ο γιος Αιγύπτιων μεταναστών που κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου

Olivia Colman: Από καθαρίστρια νικήτρια του Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου – Η γνωριμία στα 20 με τον σύζυγό της, η «Ευνοούμενη» και η ερωτική σκηνή με την Έμμα Στόουν

Μπράντλεϊ Κούπερ: Από το «Hangover» στις υποψηφιότητες των Όσκαρ- Η αμοιβή των 5 εκατ. για μία ταινία, η συνεργασία με τη Lady Gaga και ο έρωτας με το μοντέλο Ιρίνα Σάικ

Η αμήχανη στιγμή που ο Ράμι Μάλεκ κάνει… βουτιά από τη σκηνή των Όσκαρ! (φωτό)

Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Λαμπερή και συγκινημένη η Αριάν Λαμπέντ, η κούκλα σύζυγος του Λάνθιμου

Τα ωραιότερα look ομορφιάς στα φετινά βραβεία Όσκαρ

Σχετικά άρθρα