Σπαγγέτι ολικής με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά

  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής
  • αλάτι
  • 5 γαρίδες Νο. 1
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. μπράντι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την παρμεζάνα, το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι μέχρι να έχουμε μία πάστα.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες πάχους 0,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε λωρίδα κάθετα στο πάχος των  ζυμαρικών. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε

Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια για τη σάλτσα που θα φτιάξουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και την πάστα παρμεζάνας που φτιάξαμε.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η πάστα στο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση και να πήξει ελαφρά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και με μία τσιμπίδα τα ανακατεύουμε προσεχτικά με τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα μας πήξει αρκετά προσθέτουμε τα κολοκύθια και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις γαρίδες.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά πάνω στη γαρίδα. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι τη ράχη της γαρίδας και αφαιρούμε το έντερο της.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με  2 κ.σ. λάδι καρύδας. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.

Σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το μπράντι και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα μαζί με τις γαρίδες και προαιρετικά ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα