Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αποδείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος

«Καταφέραμε να βγούμε από αυτά, με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις. Και πάνω απ’ όλα, με την κοινωνία όρθια»: αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η κυβέρνησή του απέδειξε πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 συνιστά την αφετηρία μιας νέας εποχής, στην οποία τον τόνο δεν δίνει η διατήρηση των προνομίων των λίγων αλλά οι ανάγκες των πολλών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της οκτώ σκληρά και επίπονα χρόνια.

«Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά. Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Καταφέραμε να βγούμε από αυτά, με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις. Και πάνω απ’ όλα, με την κοινωνία όρθια».

«Εργαστήκαμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και – κυρίως – έντιμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Υλοποιήσαμε τα συμφωνηθέντα του τρίτου προγράμματος, αλλά ταυτόχρονα εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε υπό πολύ στενά δημοσιονομικά πλαίσια να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Εξασφαλίσαμε την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού – δηλαδή και των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων – στο ΕΣΥ. Θεσπίσαμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η υπεραπόδοση της οικονομίας μεταφράστηκε στην παροχή της 13ης σύνταξης και του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία τριετία».

«Συγκρουστήκαμε», σημείωσε, «με την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, περιορίζοντας μέσα σε 3 χρόνια κατά 8% και σήμερα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 10%, στους τομείς υψηλής παραβατικότητας. Προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία. Μειώσαμε την ανεργία, σχεδόν 9 μονάδες και μάλιστα προς όφελος των σχέσεων πλήρους εργασίας. Δημιουργήσαμε πάνω από 350 χιλ. θέσεις εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι το κόμμα του πορεύτηκε με εντιμότητα και πως κανείς δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέρονται της ολιγαρχίας του πλούτου.

«Και φυσικά, καμία ασυλία. Κανένας δεν είναι πια στο απυρόβλητο, πάνω από τους νόμους και τους κανόνες ενός συντεταγμένου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου», σημείωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «επί των ημερών μας, η δικαιοσύνη λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία. Όλα είναι πλέον στο φως. Από τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το όργιο διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Υγεία, τους χρυσοκάνθαρους των offshore και άλλα πολλά. Με λίγα λόγια, κάθε σκελετού που έκρυβε στο ντουλάπι ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός για τέσσερις δεκαετίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι».

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται»
«Ήδη, από την επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, προχωρήσαμε με ταχύτατα βήματα στις παρεμβάσεις που αποτελούν τον πυρήνα του δικού μας προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι μέσα στους πρώτους έξι μήνες όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ υλοποίηθηκαν και υλοποιούνται.

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Διαξιφισμοί» Τσακαλώτου – Σταϊκούρα μέσω Twitter

Σχετικά άρθρα