Οινόραμα 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο

Είκοσι πέντε χρόνια από το λανσάρισμά του, το Οινόραμα δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση, αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την πολυδιάστατη προβολή των εκθεμάτων της, σε διάφορα κοινά-στόχους. Ταυτόχρονα, προβάλλει αποτελεσματικά εταιρείες και πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω δυναμικής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, που κάθε χρόνο εντείνονται περαιτέρω.

Περισσότεροι από 200 οινοποιοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό

με πάνω από 1850 διαφορετικά κρασιά.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Το Οινόραμα ανοίγει και φέτος τις πόρτες του σε μερικές επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́, που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί (Οινοτεχνία). Η παρουσία αυτή σε κεντρικό́ σημείο της έκθεσης εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά́ και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Εκτός από τις πολλές χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες (ανάμεσά τους και δεκάδες ξένοι) και οινόφιλους καταναλωτές, στο Οινόραμα αναμένονται και φέτος δεκάδες αγοραστές οίνων και οινοχόοι από σημαντικές οινικές αγορές του εξωτερικού.

Οι διάφορες καινοτομίες που έγιναν από το 2015 έως και πέρυσι (Αίθουσα Οινικών Αποκαλύψεων, Discover Greek Wines/Πλατεία Γευσιγνωσίας©, Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών κ.ά.) συνεχίζουν να υποστηρίζονται και φέτος, στο Οινόραμα, όπου και πάλι θα υφίσταται υψηλής αισθητικής αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων.

Η επανάληψη της επιτυχημένης σειράς εκδηλώσεων των τελευταίων διοργανώσεων της έκθεσης, με στόχο να προσελκυσθεί και να ικανοποιηθεί ευρύ φάσμα κοινού, από τον οινόφιλο καταναλωτή μέχρι τον εξειδικευμένο αγοραστή του εξωτερικού, θα επιβεβαιώσει και φέτος πως το Οινόραμα αποτελεί ετήσιο ορόσημο για εκθέτες και επισκέπτες:

Discover Greek Wines: Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας©» του Οινοράματος αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. και απευθύνεται σε έλληνες και ξένους επαγγελματίες (είσοδος μόνον για επαγγελματίες και πορωμένους οινόφιλους καταναλωτές, με την αγορά επιπλέον εισιτηρίου ή ειδικής VIP πρόσκλησης).

Οινικές Αποκαλύψεις: Μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες «φυσικά κρασιά», για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να… «προβλέψουν» το οινικό μέλλον.

 

Πληροφορίες έκθεσης:

Ημερομηνία: Σάββατο 2, Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 (την Δευτέρα η είσοδος είναι μόνο για επαγγελματίες)

Τόπος: Ζάππειο Μέγαρο

Είσοδος:  12€ για το κοινό και περιλαμβάνει τον κατάλογο με όλα τα κρασιά καθώς και το αναμνηστικό ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

 

Σχετικά άρθρα