Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής»

«Αποκλείω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια για την ευρωβουλή, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» δηλώνει στο News 24/7 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία των “53”, πλην όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητά τέτοιο ενδεχόμενο.

Η υπουργός, μάλιστα, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης ή στην Αθήνα, κάτι που θα γίνει σε συνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

Αναζητείται ο… δεύτερος

Από τη στιγμή που οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό –όπως κατηγορηματικά δήλωσε την Παρασκευή στον News 24/7 στους 88,6 ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης- η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να στηρίξει το ευρωψηφοδέλτιο, πέρα από τον Δημήτρη Παπαδημούλη και με δεύτερο ισχυρό κομματικό πρόσωπο. «Θέλουμε και άλλον έναν, πέραν του Δημήτρη» είχε τονίσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτοντας πρώτος το θέμα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η οριστικοποίηση πάντως της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα για εξάντληση της τετραετίας δημιουργεί προβλήματα στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι. Και αυτό γιατί θα πρέπει με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα και σε μια τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών.

Την Έλενα Κουντουρά, βλέπετε, αντικαθιστά στη Βουλή ο Ντίμης Αργυρόπουλος, ο οποίος παραμένει φανατικά πιστός στον Πάνο Καμμένο και τον Σπύρο Δανέλλη η Ελένη Μπρεδάκη, η παραμένει στις τάξεις του Ποταμιού και άρα και οι δυο θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών και ως εκ τούτου σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης πολύ δύσκολα θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επόμενα βήματα

Στη χθεσινή (3/3) συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιήθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής για το ευρωψηφοδέλτιο που είχε αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία και που είχε αποκαλύψει ο News 24/7, υπό την προεδρία του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και με τη συμμετοχή του Νίκου Βούτση, Νίκου Σκορίνη, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Έφης Καλαμαρά.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η συγκρότηση κοινής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Γέφυρας και ανένταχτων της κεντροαριστεράς, η οποία θα ασχοληθεί με το ευρωψηφοδέλτιο και την Πολιτική Διακήρυξη του προοδευτικού πόλου, ενώ η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε-χωρίς ιδιαίτερες γκρίνιες- την απόφαση να συμμετέχουν στο 42μελές ευρωψηφοδέλτιο τουλάχιστον 15 πρόσωπα που θα σηματοδοτούν το νέο πόλο.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αχτσιόγλου: «Ορόσημο η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Αχτσιόγλου: Δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Σχετικά άρθρα