Έντονες αντιδράσεις μετά τις ποινικές διώξεις για τη φωτιά στο Μάτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχειλίζουν η οργή και η αγανάκτηση στο Μάτι, με τους πυρόπληκτους κατοίκους που θρηνούν για τις ζωές 100 ανθρώπων που χάθηκαν τον περασμένο Ιούλιο να ξεσπούν λίγες ώρες μετά το πόρισμα το οποίο αποδίδει ποινικές ευθύνες σε 20 άτομα, αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως δήλωσε μία από τις κατοίκους στο Καλημέρα Ελλάδα, ο βαθμός της δίωξης ήταν αναμενόμενος, τα πρόσωπα στα οποία ασκήθηκε η δίωξη ήταν η αγωνία τους το ποια θα ήταν.

Για εμπαιγμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκαναν λόγο για εμπαιγμό από πλευράς Πολιτείας, καθώς δεν έχει φροντίσει για τίποτα από όσα αρχικά ειπώθηκε ότι θα τους παρέχει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκτήσουν μια κανονικότητα.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, ένας εκ των διωκόμενων, είχε από καιρό καταγγείλει ότι την ώρα της φονικής φωτιάς αεροσκάφη της Πυροσβεστικής ήταν καθηλωμένα στην Ελευσίνα, αυτό που σήμερα όμως κατήγγειλε εκ νέου είναι ότι, ο Διοικητής της μονάδας μετά την ξενάγηση που είχε κάνει σε κυρία στα δύο καθηλωμένα αεροσκάφη, αποχώρησε από τη μονάδα, αφήνοντάς την ουσιαστικά «ακέφαλη», αφού αποκόπηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Β.Καπερνάρο και τα όσα δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα, πάνω σε αυτό το επιχείρημα θα επιχειρηθεί το πλημμέλημα να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=4NbjvrqSDNw

Αντίστοιχες διώξεις και το 2007

Ο έτερος δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνης Φύσσας, υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση της φονικής φωτιάς στη Ηλεία, το 2007, είχαν ασκηθεί διώξεις για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους διωκόμενους είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Δούρου: «Κανένας πολιτικός υπεράνω του νόμου»

Η Περιφερειάρχης Αττικής τόσο σε σημερινές όσο και σε χθεσινές της δηλώσεις, σημείωσε ότι «ακόμα και οι αθώοι θα πρέπει να περιμένουν» για την απονομή της δικαιοσύνης, ενώ, τόνισε ότι «κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου», πόσω μάλλον η ίδια, που σε βάρος της έχουν ασκηθεί πολιτικές διώξεις.

Απαντώντας στην πρόκληση της Φώφης Γεννηματά, αλλά και του Παύλου Χρηστίδη μέσω του Καλημέρα Ελλάδα, η Ρένα Δούρου απάντησε πως «το ζήτημα είναι ότι όσοι φέρουν ευθύνη να σιωπήσουν» και απηύθυνε έκκληση «να μην ξαναδώσουμε ραντεβού με την επόμενη τραγωδία».

«Εγώ αποτελώ θεσμικό εκπρόσωπο ενός φορέα που δεν μπορούσε να μην αποτελεί παράγοντα μιας διαδικασίας να αναδειχθούν οι ευθύνες. Δεν φοβηθήκαμε από την πρώτη στιγμή που είπαμε την αλήθεια κάποιοι άλλοι αποδείχθηκε ότι δεν την είπαν, πρέπει αυτή η διαδικασία να φτάσει σε ένα τέλος να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες ενός κράτους που δεν προστατεύει τους πολίτες του», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής – Η απάντηση της Περιφερειάρχου Αττικής

Φωτιά στο Μάτι: Ενώπιον της δικαιοσύνης 65χρονος ύποπτος

Στους 97 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι – Υπέκυψε εγκαυματίας

Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει η θυσία του τελευταίου θύματος – 100 συνολικά οι νεκροί

 

Σχετικά άρθρα