Κάτοικοι στο Μάτι: «Αντί κάποιοι να σιωπούν, μας κατηγορούν. Λυπούμαστε»

Για το εισαγγελικό πόρισμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και τη μετέπειτα διαχείριση του προβλήματος μίλησαν στον News 24/7 στους 88.6 κάτοικοι της περιοχής.

Ο Γιάννης Κωλέττης δήλωσε ότι το εισαγγελικό πόρισμα τους θυμώνει καθώς μιλάει για ένα ανίκανο κράτος. “Αντί κάποιοι να σιωπούν, κατηγορούν τους κατοίκους” είπε και πρόσθεσε ότι εκείνη την ημέρα της 23ης Ιουλίου, δεν τους βοήθησε κανείς.

“Ήμασταν μόνοι μας” υποστηρίζει, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους διαλόγους των εμπλεκόμενων φορέων που είδαν το φως της δημοσιότητας το μόνο που δήλωσε ήταν “λυπάμαι για αυτούς”. Σημείωσε επίσης ότι οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα ακόμη για την αποκατάσταση των σπιτιών τους.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπομπόνης επίσης κάτοικος του Ματιού δήλωσε ότι τόσους μήνες μετά έχουν εκδοθεί μόλις 15 άδειες σπιτιών στην περιοχή (σε σύνολο περίπου 2.500) ενώ τόνισε πως το “στοίχημα” που είχε βάλει ο Πρωθυπουργός για το πως θα είναι μετά από έναν χρόνο το Μάτι απέχει από την πραγματικότητα καθώς εκτίμησε ότι η αποκατάσταση θα απαιτήσει χρόνια.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Δεν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για το Μάτι», δηλώνει ο Ν. Βούτσης

Πού αποδίδουν ευθύνες οι εισαγγελείς για τη φωτιά στο Μάτι – Τι λέει το πόρισμα

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X