xtapodi-psito

Χταπόδι ψητό, σερβιρισμένο με φάβα

Μια νηστίσιμη αλλά και νόστιμη συνταγή, ιδανική για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: χταπόδι ψητό, σερβιρισμένο με φάβα.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο\
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Για το σερβίρισμα

φάβα

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Πλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί ανάποδα με τις βεντούζες προς τα πάνω και προσθέτουμε τη δάφνη, τα πιπέρια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί και το βάζουμε στο μπολ με το χταπόδι. Με αυτόν τον τρόπο, καλυμμένο με μεμβράνη, μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι στο ψυγείο.
Εναλλακτικά τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στα πλοκάμια 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε στην γκριλιέρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με τη φάβα, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι και το ξίδι.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολο ριζότο με γαρίδες!

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X