Ν. Παππάς: «Η πιο δύσκολη στιγμή μας, η τραγωδία στο Μάτι»

«Η Ρένα Δούρου έκανε αυτό που έπρεπε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και με βάση την κατάσταση που επικρατούσε», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην περιοφερειάρχη Αττικής με αφορμή τις ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Το Μάτι, η πιο δύσκολη στιγμή μας»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η τραγωδία στο Μάτι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της και θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι η περιφερειάρχης «επέδειξε ένα ξεχωριστό ήθος στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στις εξελίξεις» και «δεν απείλησε τους δικαστικούς λειτουργούς».

Επισήμανε ακόμη πως «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που έχουν δομηθεί αυτές οι περιοχές» και υποστήριξε πως «η Πολιτεία ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους, αποζημιώθηκαν άμεσα, ενώ προχώρησαν γρήγορα και τα έργα αποκατάστασης».

«Η ΝΔ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια»

Σχετικά με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, κόβει και ράβει fake news. Δεν υπήρχε καμία συνάντηση με κανέναν αξιωματούχο» είπε για να συμπληρώσει: «Όταν η Νέα Δημοκρατία για να βρει ένα θέμα να αντιπολιτεύεται πρέπει να πάει στην άλλη άκρη της γης, αυτό δείχνει πολλά».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος τη τετραετίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Αλ. Τσίπρας «θα είναι ξανά πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και τις ευρωεκλογές». Αναφερόμενος στα διλήμματα της κάλπης παρατήρησε: «Υπάρχουν ξεκάθαρα διλήμματα. Ή θα έχουμε ασφαλιστικό Πινοσέτ ή όχι, ή το 8ωρο είναι ξεπερασμένο ή απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει αξιοπρέπεια στο χώρο εργασίας».

«Καλοδεχούμενες οι διαμαρτυρίες για το Μακεδονικό»

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ανέφερε ότι «οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις είναι καλοδεχούμενες, ωστόσο τις πρακτικές των αντισυγκεντρώσεων τις έχει πληρώσει η Ελλάδα». Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ανέχτηκε ούτε υποστήριξε αντισυγκεντρώσεις, παρά μόνο το μεγαλειώδες κίνημα των αγανακτισμένων. Υπάρχουν φασίστες που προσπαθούν να ξεπλύνουν τον αγκυλωτό σταυρό που έχουν στο μπράτσο, διά του Μακεδονικού».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πού αποδίδουν ευθύνες οι εισαγγελείς για τη φωτιά στο Μάτι – Τι λέει το πόρισμα

Β. Κικίλιας για τη φωτιά στο Μάτι: «Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος»

 

 

 

Σχετικά άρθρα