Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αν του το πω, θα τον χάσω για πάντα;

Είμαι μαθήτρια του Γυμνασίου και είμαι ερωτευμένη με ένα αγόρι το οποίο είναι μεγαλύτερο… Φοβάμαι ότι αν του το πω, ρισκάρω να τον χάσω. Είναι Τρίτη Λυκείου και εγώ είμαι Τρίτη Γυμνάσιου. Είναι η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα! Ταιριάζουμε πολύ, τον ξέρω και με ξέρει από πολύ παλιά. Εγώ  του έχω δώσει πολλά σημάδια  ότι  τον θέλω και πιστεύω ότι το έχει καταλάβει όπως και οι φίλοι του. Δεν μιλάμε  από chat αλλά όταν είμαι έξω και τον βλέπω και με βλέπει, έρχεται  και μου μιλάει.

Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν με ενδιαφέρει πλέον αλλά κάθε φορά που τον βλέπω δεν μπορώ να αντισταθώ, ακούω συνεχώς τραγούδια και τον φαντάζομαι…  Φοβάμαι πως αν του το πω θα “φάω” άκυρο, άλλα θα μου πείτε εσείς πως έτσι είναι η ζωή… Εγώ όμως σας απαντάω πως δεν γίνεται να το ξεπεράσω.   Ωστόσο, φοβάμαι πως αν του το πω θα χαλάσω αυτό που έχω μαζί του και δεν θέλω…

zeygari eroteymeno

Ξέρω όμως ότι δεν θέλει σχέση γιατί δίνει Πανελλήνιες και διαβάζει  αλλά εγώ βασανίζομαι… Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για μένα εκεί έξω. Είναι ευγενικός, καλός μαζί μου, όμορφος και μου φέρεται τέλεια.

Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας! Πώς να του φερθώ; Κάποιοι μου λένε να ξεκολλήσω, άλλοι να του το πω, άλλοι όχι… Εγώ προσωπικά θέλω και δεν θέλω  αλλά πιο πολύ θα ήθελα να του το πω και να γίνει κάτι!  Επίσης, θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας γιατί ξέρω πολλά αγόρια να τα έχουν με κορίτσια στην ηλικία μου.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Φαίνεται πως είσαι πολύ ερωτευμένη με το αγόρι αυτό και αυτό είναι κιόλας που σου δημιουργεί αυτήν την ταραχή. Δεν ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς και ίσως να φοβάσαι λίγο μην κάνεις κάτι λάθος και χαλάσει έστω αυτή η σχέση που έχετε. Δεν θα σου πω να ξεκολλήσεις γιατί δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που χτυπά η καρδιά σου τόσο έντονα για αυτόν και αφού σου συμπεριφέρεται καλά άλλωστε.

Διαφορετική φάση… 

Παρ’ όλα αυτά,  είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι βρίσκεστε σε διαφορετικά σημεία στην ζωή. Εκείνος τελειώνει, ετοιμάζεται για Πανελλήνιες  και εσύ βαδίζεις προς το Λύκειο σιγά σιγά. Σου το έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν ενδιαφέρεται για σχέση ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος αυτή, απαιτεί συγκέντρωση για το διάβασμα και ψυχραιμία καθότι το στρες θα ανεβαίνει όσο πλησιάζουν οι εξετάσεις. Μπορείς να κρατήσεις την όμορφη αυτή σχέση που έχετε έστω σε αυτό το φιλικό επίπεδο.

Η διαφορά ηλικίας που έχετε έχει και διαφορά σε ενδιαφέροντα καθότι εκείνος ετοιμάζεται για να μπει στην φοιτητική ζωή, σπουδές, κτλ. Δεν ξέρω κατά πόσο η καθημερινότητα που έχετε τώρα θα συμβαδίζει και μόλις τελειώσει το σχολείο;

Προετοιμασμένη για τα καλύτερα και για τα… χειρότερα

erotiki apogoiteusi

Εάν νιώθεις πως θες να του το πεις, εκφράσου ελεύθερα δεν είναι ντροπή. Απλά να είσαι προετοιμασμένη σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί έτσι όπως θα ήθελες. Είναι πολλές φορές ανακουφιστικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας αρκεί να μην τα βάφουμε μαύρα επειδή το κάναμε και δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Το κάνουμε πρώτα για μας γιατί έτσι νιώθουμε ότι θα είμαστε καλύτερα. Σαν να φεύγει ένα βάρος.

Μίνα Κάνταρου 

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να του πεις ότι σου αρέσει χωρίς να γίνεις… ρεζίλι;

7 σημάδια που δείχνουν ότι ο κολλητός σου είναι ερωτευμένος μαζί σου

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

 

 

Σχετικά άρθρα